Se dau 400 de lei de persoană. Iată cine va primi banii!

Anca Bratu, 25 noiembrie 2022, Ora 14:02

  • print
  • |
primarie-cluj-napoca-boc-47004-1.jpeg

Sunt români care și-au ales primarul potrivit. Este cazul clujenilor, care și de această dată, vor primi un ajutor mare de la Primărie. Edilul a hotărât să ofere un ajutor de 400 lei, în preajma sărbătorilor de iarnă, celor care nu se mai pot descurca cu cheltuielile.  

Toată lumea știe că prețurile au explodat și, din ce în ce mai puțini români își permit să treacă cu bine de perioada Sărbătorilor de iarnă, respectiv Crăciunul și Revelionul. Aleșii locali au hotărât că trebuie să-i sprijine pe cei care sunt mai nevoiași. Astfel, clujenii se pot bucura anul acesta de un surplus financiar în valoare de 400 lei, dublu față de anul trecut.
Cei cu venituri mici se pot înscrie n programul "Alimente"2022 și astfel, pot primi din partea primăriei 400 de lei pe carduri.

În prezent, peste 7.000 de persoane din Cluj Napoca beneficiază de acest ajutor, susține Emil Boc, primarul orașului. în posesia acestei sume, trebuie să depună o cerere scrisă la primărie, până pe data de 29 noiembrie.

"Nimeni nu este uitat, nimeni nu este abandonat. Sprijin financiar de 400 de lei/an pentru familiile și persoanele cu venituri mici în cadrul Programului "Alimente" 2022. Astfel, pentru cele 7190 de cereri eligibile depuse din aprilie până pe 11 octombrie se trimite diferența de 200 de lei, pe aceleași carduri (tichete sociale pe suport electrnic) eliberate de Primărie și utilizate și în restul anului, iar pentru cele 507 de cereri eligibile depuse din 12 octombrie până pe 31 octombrie cardurile vor fi alimentate direct cu suma de 400 de lei. Cererile în vederea eliberării de carduri tip tichete sociale pentru 2022 mai pot fi depuse până în ultima zi lucrătoare a lunii, 29 noiembrie", a declarat Emil Boc.

iată cine sunt cei care pot beneficia de acest ajutor:

-persoane cu handicap grav sau accentuat, neinstituționalizate

-pensionari, invalizi, veterani, văduve de război, persoane deportate, prizonieri persecutați politic, eroi martiri ai revoluției, orfani, ale căror venituri nete lunare pentru o singură persoană sunt de până la 2053 de lei și de până la 1386 de le pe membru de familie

șomeri înregistrați (cu sau fără indemnizație de șomaj) 

-beneficiar de ajutor social sau e alocație pentru susținerea familiei

-victimele traficului de persoane

vitimele violenței domestice

 

EDITORIAL

Atac la prostie si incompetenta

Atac la prostie si incompetenta

Atac la prostie si incompetenta De ce acest titlu de ziar, care, la o apreciere superficială, ar putea lăsa impresia că încalcă deontologia profesională. Deontologia jurnalistică. Nu ai voie să ataci persoane. Nimic  însă mai fals. Dimpotrivă! Publicaţia  relanseze presa adevărată, presa de informaţie şi atitudine, p ...

STIRI RECENTE

FACEBOOK

ARHIVA

NEWSLETTER

Introduceti emailul dvs. mai jos pentru a primi ultimele stiri de pe site-ul Ziarulatac.ro

A.B.A. ACCOUNTING
23:08
BREAKING NEWS:

„Atac la persoană” atacă din nou