Procurorul general cere desființarea imunității parlamentarilor

Mălina Andrei, 12 martie 2015, Ora 12:15

  • print
  • |
procurorul-general-cere-desfiintarea-imunitatii-parlamentarilor-45913-1.jpg

Procurorul general al României, Tiberiu Niţu, cere modificarea statului parlamentarilor si legea responsabilitatii ministeriale.

Acesta condamnă faptul ca Parlamentul a împiedicat derularea a două anchete prin respingerea unor cereri de începere a urmăririi penale.

Tiberiu Niţu a trimis la Parlament mai multe propuneri care, susţine Parchetul, ar delimita atribuţiile parlamentarilor şi i-ar împiedica să îşi acopere colegii.

Asta, deoarece legea și Constituția României precizează că singurele în măsură să judece sunt organele judicare.

"Procurorul general al Parchetului de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie, domnul Tiberiu-Mihail Niţu, consideră că este necesară modificarea Legii nr. 96/2006 privind Statutul deputaţilor şi al senatorilor şi a Legii nr. 115/1999 privind responsabilitatea ministerială. În acest sens, Ministerul Public a formulat, în septembrie 2014, o serie de propuneri Guvernului României, iar în martie 2015, Camerei Deputaţilor. Propunerile Ministerului Public au în vedere asigurarea celerităţii acelor proceduri parlamentare care influenţează cursul procedurilor judiciare, precum şi stricta delimitare a întinderii atribuţiilor autorităţii legislative în cadrul aceloraşi proceduri, în sensul că evaluarea probelor şi a oricăror aspecte privind oportunitatea măsurilor este atributul exclusiv al organelor judiciare", se arată într-un comunicat remis de Parchetul de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie.

Anul acesta, două solicitării de ridicare a imunităţii parlamentare au fost respinse. Cel mai recent caz a avut loc chiar ieri, când Camera Deputaţilor a respins cererea de începere a urmăririi penale pentru Laszlo Borbely.

 

 

EDITORIAL

Atac la prostie si incompetenta

Atac la prostie si incompetenta

Atac la prostie si incompetenta De ce acest titlu de ziar, care, la o apreciere superficială, ar putea lăsa impresia că încalcă deontologia profesională. Deontologia jurnalistică. Nu ai voie să ataci persoane. Nimic  însă mai fals. Dimpotrivă! Publicaţia  relanseze presa adevărată, presa de informaţie şi atitudine, p ...

STIRI RECENTE

FACEBOOK

ARHIVA

NEWSLETTER

Introduceti emailul dvs. mai jos pentru a primi ultimele stiri de pe site-ul Ziarulatac.ro

A.B.A. ACCOUNTING
19:40
BREAKING NEWS:

„Atac la persoană” atacă din nou