Prognoza meteo pe două săptămâni. Cum va fi vremea până la Florii

Mălina Andrei, 24 martie 2015, Ora 12:21

  • print
  • |
prognoza-meteo-pe-doua-saptamani-cum-va-fi-vremea-pana-la-florii-46067-1.jpg

Administrația Națională de Meteorologie a emis prognoza meteo pentru perioada 23 martie - 5 aprilie.

BANAT

La începutul intervalului valorile termice se vor menţine apropiate de mediile climatologice specifice acestei perioade. Astfel, media maximelor va fi de 13...15 grade, iar cea a minimelor de 3...5 grade. În jurul datei de 26 martie, temperatura aerului va creşte până la valori cu 4...5 grade mai mari faţă de cele normale pentru această dată, vremea devenind caldă. După această dată va exista o scădere a temperaturii, până la valori uşor sub norme. Media maximelor va fi de 13...14 grade, iar cea a minimelor de 3...5 grade. Probabilitatea de apariţia a ploilor va fi mai ridicată după data de 25 martie, iar pe 27 şi 28 martie acestea se vor semnala pe arii extinse şi pot fi moderate cantitativ.

CRIŞANA

În primele zile ale intervalului, temperatura aerului va creşte treptat, de la valori medii diurne de 13...14 grade, până la 18...19 grade, pe 27 martie, vremea devenind caldă. Temperaturile minime vor urma aceeaşi evoluţie, de la medii de 0...1 grad, până la 7...8 grade. După această dată, valorile termice vor fi în scădere, dar se vor menţine apropiate de cele normale climatologic. Media maximelor va fi de 12...14 grade, iar cea a minimelor de 3...4 grade. Până pe 25 martie şansele de ploaie vor fi reduse. Apoi, probabilitatea de apariţie a precipitaţiilor va fi ridicată, cu deosebire în zilele de 27, 28 şi 31 martie.

TRANSILVANIA

Până pe 27 martie temperatura aerului va fi în creştere, de la maxime, în medie, de 10...12 grade, până la 17...18 grade, vremea devenind caldă. Minimele termice vor fi în creştere, de la valori, în medie, de -2...-1 grad, până la 4...6 grade. După data de 27 martie, temperatura aerului va fi în scădere, până la valori apropiate de cele normale ale perioadei. Maximele vor fi, în medie, de 10...12 grade, iar media minimelor va fi de 0...2 grade. Probabilitatea pentru precipitaţii, în general slabe cantitativ, predominant sub formă de ploaie, va fi mai ridicată după 25 martie, iar în jurul datelor de 27,28 şi 31 martie, acestea se vor semnala pe arii relativ extinse.

MARAMUREŞ

În primele patru zile ale intervalului, temperatura aerului va fi în creştere, de la maxime, în medie, de 10...12 grade, până la 16...17 grade. Evoluţia valorilor nocturne va fi similară, de la minime, în medie, de -2...-1grad, până la 6...7 grade. Din 27 martie, temperatura aerului va fi în scădere, dar valorile termice se vor menţine apropiate de mediile climatologice specifice perioadei. Maximele vor fi, în medie, de 10...12 grade, iar minimele de 2...3 grade. În primele zile, vremea va fi predominant frumoasă, iar condiţiile de ploaie vor fi extrem de reduse. După data de 25 martie va ploua la nivel local aproape zilnic, iar în jurul datei de 31 martie pot fi cantităţi de apă mai însemnate.

MOLDOVA

În prima jumătatea a acestei săptămâni valorile termice vor creşte treptat, de la maxime, în medie, de 5...6 grade, până la 17...18 grade pe 26 martie, când vremea va fi mai caldă decât în mod normal în această perioadă. Şi valorile termice din cursul nopţilor vor fi în creştere, de la minime, în medie, de -2...-1 grad, la 6...7 grade. După 26 martie, temperatura aerului va fi în scădere cu 4...5 grade, până la valori medii diurne de 12...14 grade şi nocturne de 2...4 grade. La începutul intervalul de prognoză probabilitatea pentru precipitaţii va fi nesemnificativă. Pe 25 şi 26 martie va ploua slab şi izolat, apoi vor fi ploi aproape în fiecare zi, iar pe 27 şi 28 martie acestea se vor semnala pe arii extinse.

DOBROGEA

Până pe 26 martie, vremea se va încălzi treptat. Dacă la începutul acestei săptămâni media maximelor va fi de 6...7 grade, pe 26 martie se vor înregistra maxime, în medie, de 15...16 grade. Temperaturile minime vor avea aceeaşi evoluţie, fiind în creştere de la valori minime de -1...0 grade, la 7...8 grade. Ulterior, până pe 30 martie, regimul termic va scădea uşor şi treptat, spre medii apropiate de norme, respectiv 12...14 grade ziua şi 5..6 grade noaptea, valori ce se vor menţine relativ constant până la sârşitul intervalului de prognoză. Ploile işi vor face apariţia după data de 25 martie, iar în intervalul 27-29 martie acestea vor fi pe arii extinse şi izolat mai importante cantitativ.

MUNTENIA

VREMEA. PROGNOZA METEO. În primele patru zile, temperaturile maxime vor creşte treptat până la o medie de 20 de grade pe 26 martie, când vremea va deveni mai caldă decât în mod obişnuit. Până la sfârşitul intervalului, temperaturile vor fi în scădere cu 6...7 grade şi se vor menţine la medii de 13...14 grade, valori apropiate de media climatologică. Valorile termice nocturne vor fi în scădere în prima zi a intervalului, media fiind uşor negativă, apoi vor creşte treptat până la medii de 8 grade, între 26 şi 28 martie. În continuare, până la sfârşitul perioadei de prognoză, tendinţa va fi de scădere uşoară până la medii de 2...3 grade. Între 25 - 31 martie, va ploua temporar, dar slab cantitativ, exceptând intervalul 27 - 29 martie, când ploile se vor extinde ca arie şi vor fi în general moderate.

OLTENIA

În primele trei zile, vremea va fi apropiată de normele climatologice specifice perioadei, mediile temperaturilor maxime fiind de 10...11 grade, apoi în data de 26 se va încălzi cu 6 grade, media situându-se la 17 grade. În continuare vremea se va răci treptat până pe data de 29, media maximelor ajungând la12 grade, iar până la sfârşitul intervalului, variaţiile vor fi nesemnificative, cu valori medii diurne situate între 12 şi 14 grade. Temperaturile minime vor fi pozitive pe tot intervalul de prognoză şi vor avea o creştere treptată de la o medie de 1...2 grade în 23, 24 martie, până la 7...8 grade în 26, 27 şi 28 martie, apoi tendinţa va fi de scădere până la o medie de 4 grade. Probabilitatea de apariţie a ploilor va fi mai mare în zilele de 25, 27, 28 şi 29 martie, apoi acestea se vor semnala temporar şi pe arii mai restrânse, până la sfârşitul intervalului.

LA MUNTE

În primele zile ale intervalului temperatura aerului va fi în creştere, de la medii ale maximelor în jurul valorii de 4 grade, până la 8...9 grade în data de 26 martie. Apoi va exista o scădere uşoară şi treptată, până la valori normale pentru această perioadă, maximele urmând a fi, în medie, de 5...6 grade. Temperaturile minime vor fi preponderent negative, iar media acestora va fi de -5...-2 grade. Doar în intervalul 26-28 martie, media minimelor va fi uşor pozitivă, de 1...2 grade. Până pe 25 martie, vremea va fi predominant frumoasă. În restul intervalului, probabilitatea pentru precipitaţii mixte va fi ridicată, iar în jurul datelor de 27, 28 şi 31 martie acestea se vor semnala pe arii mai extinse.

 

 

EDITORIAL

Atac la prostie si incompetenta

Atac la prostie si incompetenta

Atac la prostie si incompetenta De ce acest titlu de ziar, care, la o apreciere superficială, ar putea lăsa impresia că încalcă deontologia profesională. Deontologia jurnalistică. Nu ai voie să ataci persoane. Nimic  însă mai fals. Dimpotrivă! Publicaţia  relanseze presa adevărată, presa de informaţie şi atitudine, p ...

STIRI RECENTE

FACEBOOK

ARHIVA

NEWSLETTER

Introduceti emailul dvs. mai jos pentru a primi ultimele stiri de pe site-ul Ziarulatac.ro

A.B.A. ACCOUNTING
10:48
BREAKING NEWS:

„Atac la persoană” atacă din nou