Prognoza meteo pentru următoarele două săptămâni

Ziarul Atac, 4 mai 2015, Ora 13:31

  • print
  • |
prognoza-meteo-pentru-urmatoarele-doua-saptamani-46451-1.jpg

Administraţia Naţională de Meteorologie a emis prognoza meteo pentru perioada 4-10 mai.

BANAT
În primele trei zile ale intervalului, valorile termice vor crește treptat, iar vremea va deveni deosebit de caldă pentru această perioadă, cu maxime diurne, în medie regională, în jur de 31 de grade pe data de 6 mai și minime nocturne de aproximativ 15 grade, pe 6 și 7 mai. Ulterior, temperaturile vor scădea, astfel că, în perioada 7-9 mai, se vor înregistra, în medie, maxime de 22-24 de grade și minime de 9-11 grade.

O nouă scădere a valorilor termice se va înregistra la începutul celei de-a doua săptămâni de prognoză, pentru ca în intervalul 13-17 mai regimul termic să se mențină relativ constant, cu maxime, în medie, de 22 de grade și minime de 8-10 grade. Probabilitatea de apariție a averselor va fi mai mare în jurul datelor de 6 și 7 mai, dar și în intervalul 9-17 mai.

CRIȘANA
Procesul de încălzire ce se va resimți la începutul intervalului de prognoză va determina o vreme deosebit de caldă pentru această perioadă, iar în 6 mai se vor înregistra, în medie regională, temperaturi maxime de 30 de grade și minime de 14-15 grade. În cursul zilei de joi, 7 mai, valorile termice vor scădea accentuat, iar până la sfârșitul primei săptămâni de prognoză se vor situa în jurul unor medii de 20-23 de grade pentru temperaturile maxime, și de 8-10 grade, în cazul minimelor nocturne.

A doua săptămână de prognoză va debuta cu o nouă răcorire a vremii, iar valorile diurne nu vor mai depăși, în general, 18 grade. Începând cu data de 13 mai, temperaturile vor marca o creștere, spre valori apropiate de mediile multianuale caracteristice perioadei, respectiv 21-22 de grade în cursul zilelor și în jur de 10 grade pe parcursul nopților. Probabilitatea de apariție a averselor va fi ridicată în zilele de 6 și 7 mai, precum și în intervalul 9-17 mai, cu posibilitatea ca în jurul datei de 10 mai să se înregistreze cantități de apă mai însemnate.

TRANSILVANIA
La începutul primei săptămâni de prognoză, valorile termice vor fi în creștere treptată, cea mai caldă zi urmând a fi cea de miercuri, 6 mai, când media regională a temperaturilor maxime va fi de 27 de grade, iar în noaptea de miercuri spre joi minimele termice se vor situa, în general, în jurul a 12-13 grade. Temperatura aerului va marca o scădere semnificativă pe data de 7 mai, spre valori normale pentru această perioadă a anului, iar până la sfârșitul celor două săptămâni de prognoză vor fi mici oscilații în jurul unor medii de 18-21 de grade ale maximelor diurne și de 6-8 grade pentru minimele nocturne. Ploile își vor face apariția în 6 și 7 mai, când vor fi posibile cantități de apă mai însemnate și, zilnic, după data de 10 mai.

MARAMUREȘ
Vremea va fi din ce în ce mai caldă în primele trei zile de prognoză, însă, în 7 mai, valorile termice vor scădea accentuat, cu aproximativ 8 grade, ajungând, în medie regională, la maxime diurne de 20-22 grade și minime nocturne de aproximativ 8 grade, temperaturi ce vor caracteriza un regim termic normal pentru această perioadă.

Ulterior, până la sfârșitul celor două săptămâni de prognoză, temperaturile se vor menține în jurul acestor valori, cu mențiunea că între 10 și 12 mai se va consemna o scădere ușoară, cu până la 4 grade. Vor fi posibile averse aproape zilnic, iar pe 6 mai, precum și în intervalul 10-12 mai, crește probabilitatea pentru cantități de apă mai însemnate.

MOLDOVA
Intervalul va debuta cu o încălzire treptată a vremii, astfel încât, pe 6 mai, valorile termice se vor situa peste mediile climatologice ale perioadei, media regională a maximelor urmând a fi de 24 de grade, iar a minimelor de 12 grade. După această dată, se va remarca o scădere de temperatură, iar până spre sfârșitul intervalului se vor înregistra valori termice apropiate de mediile multianuale specifice perioadei, respectiv maxime de 20-22 de grade și o medie regională a minimelor de aproximativ 10 grade. Valori mai scăzute sunt posibile în zilele de 11 și 12 mai, când vremea va fi răcoroasă, mai ales în nordul regiunii. Probabilitatea de apariție a ploilor va fi mai ridicată în jurul datei 7 mai și după data de 11 mai, când, izolat, vor fi posibile și cantități de apă mai însemnate.

DOBROGEA
Întreaga perioadă va fi caracterizată de o vreme normală din punct de vedere termic pentru prima jumătate a lunii mai. Se vor înregistra maxime, în medie regională, de 20 de grade, valori mai coborâte urmând a se consemna pe litoral, în timp ce minimele nocturne vor fi de 10-12 grade. La începutul săptămânii viitoare, este probabilă o răcire de scurtă durată, astfel că media temperaturilor maxime, pe întreaga regiune, va coborî cu două până la 3 grade. Probabilitatea de apariție a ploilor va fi mai ridicată în 7 mai și în intervalul 11-14 mai.

MUNTENIA
La începutul intervalului, valorile termice vor fi în creștere spre maxime ce vor atinge medii regionale în jurul a 26 de grade și minime de aproximativ 13 grade, caracterizând o vreme caldă pentru această perioadă. După data de 7 mai, vor fi temperaturi în limite normale, respectiv maxime în jur de 22 de grade și minime de 9-10 grade. Aceste temperaturi se vor menține până spre finalul intervalului, cu mențiunea că, în zilele de 11 și 12 mai, este posibilă o scădere ușoară a temperaturilor diurne, până la o medie regională de 20 de grade. Pentru data de 7 mai, crește probabilitatea de apariție a ploilor, izolat însemnate cantitativ. Probabilitatea de ploaie va fi ridicată și în a doua săptămână de prognoză.

OLTENIA
În primele zile ale intervalului, valorile termice vor crește semnificativ, iar vremea va deveni deosebit de caldă pentru această perioadă. Prin urmare, în ziua de miercuri, 6 mai, se va atinge o medie regională a maximelor diurne de 28 de grade și a minimelor nocturne de aproximativ 13-14 grade. Ulterior, temperaturile vor marca o scădere, iar regimul termic va deveni apropiat de cel normal pentru această dată, cu maxime în jurul a 22 de grade și minime de 10 grade. Valori mai scăzute sunt posibile în intervalul 10-12 mai, când media maximelor va coborî spre 18 grade, iar a celor minime spre 8 grade, caracterizând o vreme răcoroasă. Probabilitatea de ploaie va fi mai pronunțată în ziua de 7 mai și în intervalul 10-12 mai.

LA MUNTE
Debutul intervalului de prognoză va fi caracterizat de o creștere semnificativă a temperaturii, astfel încât, în 6 mai, media valorilor maxime va ajunge la 20 de grade, iar cea a minimelor la 9-10 grade. În a doua jumătate a primei săptămâni, regimul termic va marca o scădere, ceea ce va aduce temperaturile în limite normale climatologic, respectiv maxime de 13-14 grade și minime de 4 - 5 grade.

Mai răcoare va fi în zilele de 11 și 12 mai, când media maximelor va fi în jur de 10 grade, iar a celor minime de 2-3 grade. În jurul datei de 7 mai și după data de 10 mai, probabilitatea de apariție a ploilor, izolat importante cantitativ va fi ridicată. În restul intervalului, ploile se vor semnala pe arii mai restrânse.

 

 

EDITORIAL

Dacă Ciolacu va candida, oricine îl bate în turul doi

Dacă Ciolacu va candida, oricine îl bate în turul doi

Dacă Ciolacu va candida, oricine îl bate în turul doi  Liderul PSD, Marcel Ciolacu, e forțat să candideze la alegerile prezidențiale, însă   orice candidat îl va învinge în turul doi, asta pentru că românii se vor mobiliza anti-PSD. Comasarea alegerilor e vitală pentru PNL În ...

STIRI RECENTE

FACEBOOK

ARHIVA

NEWSLETTER

Introduceti emailul dvs. mai jos pentru a primi ultimele stiri de pe site-ul Ziarulatac.ro

A.B.A. ACCOUNTING
04:04
BREAKING NEWS:

„Atac la persoană” atacă din nou