Prognoza meteo pentru următoarele două săptămâni. Vezi cum va fi vremea în regiunea ta

Mălina Andrei, 26 ianuarie 2015, Ora 14:40

  • print
  • |
prognoza-meteo-pentru-urmatoarele-doua-saptamani-vezi-cum-va-fi-vremea-in-regiunea-ta-45320-1.jpg

Meteorologii au emis prognoza meteo pentru următoarele două săptămâni. Vremea se va răci simțitor, sunt așteptate ploi, ninsori și polei în aproape toate regiunile țării. 

BANAT

Pe parcursul celor două săptămâni, regimul termic va fi apropiat de cel obişnuit în această perioadă, cu medii ale valorilor maxime diurne în jurul a 2-3 grade Celsius, şi ale minimelor nocturne cuprinse între -5 şi -2 grade. Excepţie va face intervalul 29 ianuarie - 2 februarie, când, în condiţiile unei uşoare încălziri a vremii, temperaturile vor fi, în medie, cu 3-4 grade mai ridicate. Probabilitatea de apariţie a precipitaţiilor este ridicată în fiecare zi. Acestea vor fi mixte la începutul şi sfârşitul intervalului şi predominant ploi în rest, iar cantităţile de apă vor fi mai însemnate la sfârşitul lunii ianuarie.

CRIŞANA

La începutul intervalului valorile termice vor fi apropiate de normele climatologice ale perioadei. Începând din data de 29 ianuarie şi până în 1 februarie, vremea va deveni mai caldă decât în mod obişnuit, în medie temperaturile maxime fiind de 6-7 grade, iar cele minime de -1 spre 1 grad. În a doua săptămână, regimul termic va marca o scădere de aproximativ 4 grade, şi va reveni la valori normale. În cele două săptămâni de prognoză, probabilitatea de apariţie a precipitaţiilor se menţine ridicată, iar cantităţile de apă vor fi mai importante între 30 ianuarie şi 1 februarie şi în jurul datei de 3 februarie. Vor fi mai ales ploi, dar la începutul şi sfârşitul intervalului, precipitaţiile vor fi şi sub formă de lapoviţă sau ninsoare.

TRANSILVANIA

Pe parcursul primelor trei zile, regimul termic va fi apropiat de cel normal în această perioadă, media maximelor situându-se în jurul a 2 grade, iar cea a minimelor va oscila între -5 şi -3 grade. În următoarele patru zile vremea se va încălzi, iar valorile termice vor creşte cu aproximativ 5 grade. În a doua săptămână temperaturile revin la valorile obişnuite pentru începutul lunii februarie şi, la nivelul întregii regiuni, maximele vor fi apropiate de pragul îngheţului, iar minimele vor tinde, în medie, spre -8 grade. Sunt estimate ninsori, în general slabe cantitativ, pe tot parcursul intervalului de prognoză, dar trecător, mai ales între 30 ianuarie şi 2 februarie, precipitaţiile vor fi şi sub formă de lapoviţă sau ploaie. Vor fi condiţii de polei.

MARAMUREŞ

Valorile termice diurne vor oscila uşor de la o zi la alta în prima săptămână, dar se vor menţine pozitive, între 2 şi 5 grade. Începând din data de 3 februarie, media regională a temperaturilor maxime se va situa între -2 şi 0 grade. Temperaturile nocturne vor fi negative pe tot parcursul intervalului de prognoză, cu cele mai scăzute valori în a doua săptămână, când se vor situa, în medie, în jurul a -6 grade. Precipitaţiile, mixte la început, apoi predominant sub formă de ninsoare, vor avea o probabilitate de apariţie mai mare după data de 29 ianuarie. În 30 - 31 ianuarie şi 3 februarie, izolat, cantităţile de apă vor fi mai însemnate. Pe arii restrânse se poate forma polei.

MOLDOVA

Regimul termic, normal la începutul intervalului, va marca o creştere semnificativă spre sfârşitul primei săptămâni, când media regională a temperaturilor maxime va ajunge la 8 grade, iar cea a minimelor va deveni uşor pozitivă. Apoi, vremea va intra într-un proces de răcire treptată, iar din 5 februarie temperaturile diurne vor fi, în medie, de 1- 2 grade, iar cele nocturne se vor situa în jurul valorii de -5 grade.
În fiecare zi, pe spaţii restrânse sunt posibile ninsori slabe sau lapoviţă, însă în 31 ianuarie şi din nou în intervalul 3 - 5 februarie, acestea pot fi moderate cantitativ.

DOBROGEA

În primele zile ale intervalului, valorile termice medii ale aerului vor fi apropiate de normele climatologice ale perioadei, cu maxime de 3-4 grade şi minime în jurul pragului de îngheţ. Apoi, în week-end, vremea va deveni mai caldă decât în mod obişnuit, temperaturile crescând, în medie, cu 6-8 grade. În a doua săptămână, deşi vremea va intra într-un proces de răcire, regimul termic se menţine mai ridicat decât cel normal. Probabilitatea de apariţie a precipitaţiilor este ridicată în fiecare zi, dar cu precădere în intervalul 31 ianuarie - 5 februarie, când sunt posibile cantităţi de apă mai însemnate, la început sub formă de ploaie, apoi mai ales lapoviţă şi ninsoare.

MUNTENIA

Pe parcursul celor două săptămâni, regimul termic va fi apropiat de cel obişnuit în această perioadă, cu medii regionale ale valorilor maxime diurne între 3 şi 5 grade, şi ale minimelor nocturne cuprinse între -4 şi -2 grade. Excepţie va face intervalul 30 ianuarie - 3 februarie, când vremea va fi caldă, iar valorile termice vor urca, în medie, până la 10 grade ziua şi nu vor coborî sub 0 grade în timpul nopţilor. Sunt posibile precipitaţii în fiecare zi, dar cu o probabilitate mai mare între 30 ianuarie şi 5 februarie, atunci când şi cantităţile de apă vor fi mai importante.

OLTENIA

La începutul intervalului valorile termice vor fi apropiate de normele climatologice ale perioadei. Începând din data de 30 ianuarie şi până în 3 februarie, vremea va deveni mai caldă decât în mod obişnuit, în medie temperaturile maxime fiind de 4-7 grade, iar cele minime de -2 spre 2 grade. În a doua săptămână, regimul termic va marca o scădere treptată şi va reveni la valori medii normale, ceea ce înseamnă 2-3 grade în timpul amiezelor şi în jur de -4 grade pe parcursul nopţilor. În cele două săptămâni de prognoză, probabilitatea de apariţie a precipitaţiilor se menţine ridicată, iar cantităţile de apă vor fi mai importante între 30 ianuarie - 4 februarie. Vor fi mai ales ploi, dar la începutul şi sfârşitul intervalului, precipitaţiile vor fi şi sub formă de lapoviţă sau ninsoare.

LA MUNTE

Valorile termice se vor menține negative, atât noaptea cât şi ziua. Maximele diurne se vor încadra, în medie, între -5 şi -1 grad, cu cele mai ridicate valori în jurul datei de 31 ianuarie, iar noaptea temperaturile vor coborî până la pragul gerului, cu precădere în a doua săptămână de prognoză. Va ninge în fiecare zi, dar pe arii mai extinse şi moderat cantitativ începând din data de 30 ianuarie.

 

EDITORIAL

Dacă Ciolacu va candida, oricine îl bate în turul doi

Dacă Ciolacu va candida, oricine îl bate în turul doi

Dacă Ciolacu va candida, oricine îl bate în turul doi  Liderul PSD, Marcel Ciolacu, e forțat să candideze la alegerile prezidențiale, însă   orice candidat îl va învinge în turul doi, asta pentru că românii se vor mobiliza anti-PSD. Comasarea alegerilor e vitală pentru PNL În ...

STIRI RECENTE

FACEBOOK

ARHIVA

NEWSLETTER

Introduceti emailul dvs. mai jos pentru a primi ultimele stiri de pe site-ul Ziarulatac.ro

A.B.A. ACCOUNTING
04:42
BREAKING NEWS:

„Atac la persoană” atacă din nou