PROGNOZA METEO. Se strică vremea. Se întorc ninsorile și gerul

Mălina Andrei, 16 februarie 2015, Ora 09:11

  • print
  • |
prognoza-meteo-se-strica-vremea-se-intorc-ninsorile-si-gerul-45615-1.jpg

Meteorologii nu au veşti bune pentru acest început de săptămână. Dacă în weekend am avut parte de puţină primăvară, mai ales sâmbătă când a ieşit şi soarele, de azi ne întoarcem din nou la iarnă. Săptâmâna începe cu vreme deosebit de rece în toată ţara.

LUNI

În estul şi în sudul ţării, cerul va fi mai mult noros, pe arii restrânse va fulgui şi izolat se vor semnala burniţe sau ploi slabe, iar în zonele joase de relief, mai ales în orele dimineţii, local va fi ceaţă. Seara şi noaptea, cerul se va degaja treptat în regiunile extracarpatice. Excepţie va face vestul şi nordul Olteniei, Carpaţii Orientali şi zona litoralului, unde înnorările vor persista şi vor mai fi condiţii de precipitaţii. Vremea va deveni rece, local geroasă în regiunile nordice, nord-estice şi centrale. Vântul va avea intensificări temporare în est, sud şi la munte şi numai izolat în rest, cu viteze mai mari în sudul Banatului, unde rafalele vor depăşi 50...60 km/h. Temperaturile maxime vor fi cuprinse între -2 grade în Moldova şi în depresiunile Carpaţilor Orientali şi 9...10 grade în Banat şi în Crişana.

BUCUREŞTI. În Bucureşti, luni cerul va fi înnorat, vor fi condiţii ca trecător să burniţeze sau să fulguiască, dar noaptea se va degaja treptat. Vântul va avea unele intensificări. Temperatura maximă va fi de 2...3 grade.

MARȚI

Vremea va fi rece în cea mai mare parte a ţării, geroasă dimineaţa şi noaptea în centru, nord şi nord-est şi izolat în rest. Cerul va avea unele înnorări dimineaţa, în zona litoralului şi în Oltenia, unde vor mai fi condiţii de precipitaţii. Vântul va avea intensificări în cursul zilei în regiunile sudice, estice şi la munte şi pe arii restrânse în rest, cu viteze mai mari în sudul Banatului, iar noaptea va slăbi treptat în intensitate. Temperaturile maxime vor fi cuprinse între -3 şi 4 grade. Îndeosebi spre sfarşitul intervalului, în zonele joase, izolat se va semnala ceaţă.

BUCUREŞTI. Vremea va fi predominant rece. Cerul va fi variabil la senin, iar vântul va avea unele intensificări ziua. Temperatura maximă se va situa în jurul valorii de 1 grad, iar cea minimă va fi de -9...-7 grade.

MIERCURI

Vremea se va menţine rece în cea mai mare parte a ţării, local geroasă dimineaţa in Transilvania, in jumatate de nord a Moldovei si in Maramures si izolat chiar si in sudul tarii. Cerul va fi mai mult senin peste zi şi abia in noaptea de miercuri spre joi se innoreaza treptat nord, in nord-est şi partial in centru, însă doar pe arii restrânse va fulgui. Vântul va avea ceva intensificãri pe crestele montane şi în zona Dobrogei. Temperaturile maxime vor fi cuprinse între -4 grade Celsius in estul Transilvaniei si 6..7 grade Celsius in vest si nord-vest.
În Bucureşti, vremea se mentine frumoasa, dar frigul este inca destul de patrunzator. Cerul e mai mult senin vantul se mai domoleste, iar in termometre se aduna cel mult 2..3 grade.

JOI

Temperaturile cresc, mai ales in regiunile extracarpatice și drept urmare vom avea un regin termic normal pentru această dată calendaristică. În nord, în est și în centru vor fi înnorari și doar temporar și local precipitații mixte slabe. Izolat vor fi condiții de polei. În celelalte zone vremea va fi frumoasă, iar vântul va sufla mai tare pe crestele munților. Maximele se vor situa între 0 si 8 grade.

De vineri până la finalul săptamânii vremea continuă sa se încalzească astfel încat maximele trec de mediile multianuale. Vor fi și precipitații slabe, mai ales ploi, la început cu o probabilitate mai mare în regiunile estice şi de sud-est, apoi în cele vestice.

 

 

 

EDITORIAL

Atac la prostie si incompetenta

Atac la prostie si incompetenta

Atac la prostie si incompetenta De ce acest titlu de ziar, care, la o apreciere superficială, ar putea lăsa impresia că încalcă deontologia profesională. Deontologia jurnalistică. Nu ai voie să ataci persoane. Nimic  însă mai fals. Dimpotrivă! Publicaţia  relanseze presa adevărată, presa de informaţie şi atitudine, p ...

STIRI RECENTE

FACEBOOK

ARHIVA

NEWSLETTER

Introduceti emailul dvs. mai jos pentru a primi ultimele stiri de pe site-ul Ziarulatac.ro

A.B.A. ACCOUNTING
21:15
BREAKING NEWS:

„Atac la persoană” atacă din nou