Prognoza meteo. Val de căldură urmată de o scădere bruscă a temperaturilor

Ziarul Atac, 4 mai 2015, Ora 10:35

  • print
  • |
prognoza-meteo-val-de-caldura-urmata-de-o-scadere-brusca-a-temperaturilor-46447-1.jpg

Vremea va intra într-un proces de încălzire în primele trei zile ale săptămânii viitoare, cu temperaturi ce vor atinge miercuri 33 de grade Celsius, în zona Banatului, însă din noaptea de miercuri spre joi sunt așteptate ploi și o răcire a vremii la nivelul întregii țări, informează Administrația Națională de Meteorologie.

Luni, temperaturile maxime vor fi cuprinse între 15 grade în Maramureş şi 28 de grade în extremitatea de sud-vest tarii. Cerul va fi temporar noros şi, mai ales pe parcursul zilei, vor fi averse, posibil însoţite de descărcări electrice, local în zonele montane şi în regiunile nordice, pe arii restrânse în centru şi in nord-est şi doar izolat în restul teritoriului. Vântul va sufla cel mult moderat.

Marți, temperaturile continuă să crească și vremea va deveni caldă, chiar deosebit de caldă în regiunile sud-vestice, unde se vor înregistra maxime termice de până la 30 de grade, plecând de la 16 grade în deltă şi pe litoral. Cerul va fi variabil, cu înnorări temporare peste zil cand se vor cadea averse, în general slabe cantitativ asociate cu descărcări electrice, local în zonele montane, pe arii restrânse în centru, nord şi nord-est şi izolat în restul teritoriului. Vântul va avea intensificări la munte şi în Dobrogea.

Miercuri vom avea o vreme deosebit de caldă pentru prima decadă a lunii mai în cea mai mare parte a ţării. În cursul zilei ne vom bucura si de o vreme frumoasă, cu cer variabil şi doar pe arii restrânse vor fi ploi de scurtă durată, în special în zonele de munte. Seara şi noaptea instabilitatea atmosferică se va accentua în jumătatea nordică, local vor fi averse, descărcări electrice şi intensificări de scurtă durată ale vântului, posibil cu aspect de vijelie. Vor fi condiţii de grindină, iar izolat cantităţile de apă vor fi importante. În restul teritoriului, astfel de fenomene se vor semnala izolat spre dimineaa. Temperaturile maxime vor fi cuprinse între 16...17 grade pel itoral şi 32..33 de grade in Banat.

Joi, vremea va fi în general instabilă şi se va răci faţă de zilele precedente, astfel că valorile termice se vor apropia de normalul perioadei, adica de la 18 la 26 grade. Cerul va fi temporar incarcat de nori şi vor fi averse şi descărcări electrice, local în centrul, estul şi sudul ţării, iar în prima parte a intervalului, pe arii mai restrânse şi în rest. Vântul va sufla cu intensificari în majoritatea zonelor, dar va avea rabufniri şi în timpul ploilor. Se menţin condiţiile de grindină şi pentru cantităţi de apă mai însemnate.

De vineri până la finalul săptămânii, regimul termic va fi apropiat de mediile climatologice ale acestei perioade. Probabilitatea de apariţie a fenomenelor asociate instabilităţii atmosferice va fi mai ridicată lvineri in regiunile estice şi sud-estice, iar spre sfârşitul intervalului cu precădere în zonele montane şi în jumătatea de vest.

 

 

EDITORIAL

Atac la prostie si incompetenta

Atac la prostie si incompetenta

Atac la prostie si incompetenta De ce acest titlu de ziar, care, la o apreciere superficială, ar putea lăsa impresia că încalcă deontologia profesională. Deontologia jurnalistică. Nu ai voie să ataci persoane. Nimic  însă mai fals. Dimpotrivă! Publicaţia  relanseze presa adevărată, presa de informaţie şi atitudine, p ...

STIRI RECENTE

FACEBOOK

ARHIVA

NEWSLETTER

Introduceti emailul dvs. mai jos pentru a primi ultimele stiri de pe site-ul Ziarulatac.ro

A.B.A. ACCOUNTING
13:53
BREAKING NEWS:

„Atac la persoană” atacă din nou