PROGNOZA METEO. Vremea se încălzește în următoarele 3 zile

Valeriu Daniel, 22 decembrie 2014, Ora 12:03

  • print
  • |
prognoza-meteo-vremea-se-incalzeste-in-urmatoarele-3-zile-44889-1.jpg

Luni cerul va fi temporar noros şi local, la munte va ninge, iar în regiunile nordice vor fi precipitaţii mixte ce pot favoriza izolat producerea poleiului.

În restul teritoriului cu totul izolat va ploua slab. Vântul va sufla moderat, cu intensificări în special în zona montană, unde va viscoli sau spulbera zăpada, dar şi în sudul teritoriului. Temperaturile maxime vor fi cuprinse între 0 grade în depresiuni şi 10 grade în sud-vestul extrem al ţării.

București

În capitală, cerul va fi temporar noros, iar vântul va sufla moderat, cu intensificări trecătoare. La amiază, maxima va ajunge în jurul valorii de 6 grade.

Stratul de zăpadă la munte

La munte în Carpaţii Orientali şi pe arii mai restrânse în restul zonei montane va ninge. Vântul va avea intensificãri, iar pe creste va sufla tare şi va viscoli sau spulbera zăpada. Valorile termice nu vor prezenta variaţii semnificative faţă de duminică: 1 grad la Stina de Vale şi Păltiniş, 0 la Predeal, minsu 1 la Sinaia si Semenic si minus 7 la Toaca.

Stratul de zăpadă măsoară 73 de cm la Bâlea Lac, 18 la Sinaia, 15 la Predeal, 11 la Păltiniș, 10 la Arieșeni, 9 cm la Straja.

În regiuni

În regiunile intracarpatice cerul va fi temporar noros si local la munte va ninge şi va viscoli iar în nordvest vor fi şi lapoviţe şi ploi si izolat condiţii de polei. Maximele sunt în general între 2 si 8 grade, cu cele mai ridicate in Banat dar şi mai coborite, 0 grade în depresiunile transilvane.

În sud, mai sunt posibile izolat ploi slabe dar este loc şi de soare. Vintul insa va fi moderat cu intensificari temporare. La amiază vor fi 10 grade la Drobeta Turnu Severin, 8 la Râmnicu Vilcea si Alexandria, 7 la Giurgiu si Ploiesti si 5 la Buzău.

În Dobrogea reapare soarele dar maximele sunt putin mai mici ca ieri fiindcă suntem sub masa de aer rece: 6 grade la Tulcea si Constanta, Si in plus, bate vintul destul de tare cit sa mai accentueze si el senzaţia de rece.

În Moldova, soare în sud dar cu cit mergem spre nord norii acoperă cerul iar în nord sunt şi ploi şi lapoviţe. La amiaza vor fi valori termice in general intre 4 si 7 grade.

Vremea pe 23 și 24 Decembrie

Marţi vremea va fi în general frumoasă şi va deveni caldă, chiar deosebit de caldă pentru această perioadă, cu precădere în regiunile sudice şi estice. Cerul va fi variabil, cu înnorări temporare în nordul, nord-vestul şi centrul ţării, unde izolat vor mai fi precipitaţii, predominant ploi. La munte, pe arii restrânse, vor fi precipitaţii mixte. Vor fi condiţii de polei. Vântul va continua să prezinte intensificări în majoritatea regiunilor, iar în zona montană va sufla tare şi temporar va spulbera zăpada. Temperaturile maxime vor fi cuprinse între 4 grade în estul Transilvaniei la Miercurea Ciuc şi 14...15 grade în Lunca Dunării la Giurgiu, Călăraşi şi Alexandria.

În capitală, vremea va deveni deosebit de caldă pentru această perioadă. Cerul va fi variabil. În jur de zero grade dimineaţa. Temperatura maximă trece de media climatologică, va fi de 11...13 grade.

Miercuri vremea se va menţine în general frumoasă şi caldă, chiar deosebit de caldă pentru această perioadă, îndeosebi în regiunile sudice şi estice. Cerul va fi variabil, cu unele înnorări la munte şi în nordul teritoriului, unde cu totul izolat vor cădea precipitaţii slabe mixte. Maximele vor fi cuprinse între 5...6 grade în depresiuni şi 16...17 grade în regiunile sudice.

În Bucureşti, 2-4 grade dimineaţa si o maximă de 14...15 grade. Cerul va fi variabil.

 

 

EDITORIAL

Afacerea „incineratorul”

Afacerea „incineratorul”

  Afacerea „incineratorul” este o poveste urâtă, în spatele căreia se află interese mari, oameni im­portanți și, mai ales, bani. Mulți bani, pe care personaje lipsite de scrupule vor să-i facă pe sănătatea și chiar viața giur­giuvenilor. Noi am plecat pe firul ei, plecând de la prima locație &ici ...

STIRI RECENTE

FACEBOOK

ARHIVA

NEWSLETTER

Introduceti emailul dvs. mai jos pentru a primi ultimele stiri de pe site-ul Ziarulatac.ro

A.B.A. ACCOUNTING
05:12
BREAKING NEWS:

„Atac la persoană” atacă din nou