Protest de ampolare în fața Guvernului. Crescătorii de animale au ieșit în stradă

Mălina Andrei, 2 aprilie 2015, Ora 12:30

  • print
  • |
protest-de-ampolare-in-fata-guvernului-crescatorii-de-animale-au-iesit-in-strada-46199-1.jpg

Sute de fermieri protestează joi în faţa Guvernului, nemulţumiţi că va fi eliminată cota de lapte, ceea ce înseamnă că vor trebui să intre în competiţie cu produsele lactate din import, mult mai ieftine.

Protestatarii sunt membri ai Sindicatului Naţional al Crescătorilor de Bovine din România şi Sindicatului Naţional al Crescătorilor de Ovine din România, afiliate la Federaţia AGROSTAR. Protestul este autorizat de Primăria Capitalei până la ora 14.00.

Potrivit Agerpres, crescătorii de animale sunt nemulţumiţi de întârzierea la plata subvenţiilor, diminuarea subvenţiei pe cap de animal, tergiversarea aprobării Normelor metodologice la Legea pajiştilor, astfel încât primăriile să poate încasa în continuare subvenţii, deşi nu au animale, lipsa unei strategii naţionale pentru producătorii mici şi mijlocii de lapte, care vor fi scoşi de pe piaţă odată cu eliminarea cotelor de lapte, de la 1 aprilie 2015, obligativitatea transformării exploataţiilor în exploataţii cu personalitate juridică, pericolul dublei impozitări prin atestatul de producător şi carnetul de producător, monopolul deţinut de medicii veterinari de liberă practică, acest fapt îngrădind posibilitatea crescătorilor de animale de a-şi alege medicul veterinar, precum şi de birocratizarea excesivă.

Federaţia AGROSTAR, cea mai mare federaţie sindicală din domeniul agricol, are în componenţă peste 45.000 de membri, atât producători agricoli, cât şi salariaţi din agricultura şi servicii conexe, din sectorul privat şi din cel bugetar.

 

 

EDITORIAL

Atac la prostie si incompetenta

Atac la prostie si incompetenta

Atac la prostie si incompetenta De ce acest titlu de ziar, care, la o apreciere superficială, ar putea lăsa impresia că încalcă deontologia profesională. Deontologia jurnalistică. Nu ai voie să ataci persoane. Nimic  însă mai fals. Dimpotrivă! Publicaţia  relanseze presa adevărată, presa de informaţie şi atitudine, p ...

STIRI RECENTE

FACEBOOK

ARHIVA

NEWSLETTER

Introduceti emailul dvs. mai jos pentru a primi ultimele stiri de pe site-ul Ziarulatac.ro

A.B.A. ACCOUNTING
11:55
BREAKING NEWS:

„Atac la persoană” atacă din nou