Proteste violente în Frankfurt: Protestatarii Blockupy au rănit 70 de polițiști

Mălina Andrei, 18 martie 2015, Ora 15:10

  • print
  • |
proteste-violente-in-frankfurt-protestatarii-blockupy-au-ranit-70-de-politisti-46016-1.jpg

350 de persoane au fost arestate în timpul protestului Blockupy din Frankfurt după instalarea noului sediu al Băncii Centrale Europene.

Protestatarii au incendiat mașini și au dat foc la baricade, provocând 90 de victime printre polițiști. Manifestanții au reclamat că au fost răniți pentru că poliția a folosit spray-uri lacrimogene și tunuri cu apă pentru a putea intra în clădire, scrie Hotnews.

"Mai mulţi demonstranţi au fost răniţi de tunurile de apă şi gazele lacrimogene folosite de poliţişti", a spus un organizator al protestului, care a menţionat că demonstraţia nu se va opri până la lăsarea serii.

Potrivit Deutsche Welle, mai mulţi indivizi din rândul manifestanţilor au încercat să forţeze intrarea în clădirea BCE.

În prezent, peste 10.000 de poliţişti şi agenţi de ordine au fost plasaţi în dispozitiv.

Mai multe voci din rândul protestatarilor susţin că măsurile de securitate, cu un număr atât de mare de poliţişti, este fără precedent, iar acest lucru nu face altceva decât să intimideze şi să îi provoace pe manifestanţii paşnici.

Blockupy este o alianţă anticapitalistă, formată din grupuri de stânga, care s-au unit să atragă atenţia politicilor BCE, care, în opinia lor, favorizează bogaţii în detrimentul celor săraci, bâncile în dauna oamenilor şi sprijină clasa creditorilor, care sufocă debitorii.
Ei spun că situaţia actuală din UE este "o criză a regimului european".

Protestul nostru este îndreptat împotriva BCE, un membru al Troicii, care nu este aleasă democratic şi cu toate acestea, încearcă să împiedice colaborarea cu guvernul Greciei. Vrem ca politicile de austeritate să fie încheiate", a declarat un alt organizator, Ulrich Wilken, citat de Reuters.

 

 

EDITORIAL

Afacerea „incineratorul”

Afacerea „incineratorul”

  Afacerea „incineratorul” este o poveste urâtă, în spatele căreia se află interese mari, oameni im­portanți și, mai ales, bani. Mulți bani, pe care personaje lipsite de scrupule vor să-i facă pe sănătatea și chiar viața giur­giuvenilor. Noi am plecat pe firul ei, plecând de la prima locație &ici ...

STIRI RECENTE

FACEBOOK

ARHIVA

NEWSLETTER

Introduceti emailul dvs. mai jos pentru a primi ultimele stiri de pe site-ul Ziarulatac.ro

A.B.A. ACCOUNTING
01:01
BREAKING NEWS:

„Atac la persoană” atacă din nou