Reacția lui Vâlcov după demisie: „Sunt nevinovat”

Mălina Andrei, 16 martie 2015, Ora 10:32

  • print
  • |
reactia-lui-valcov-dupa-demisie-sunt-nevinovat-45965-1.jpg

Fostul ministru al Finanțelor, Darius Vâlcov, a făcut primele declarații după anunțul potrivit căruia va demisiona din fruntea ministerului.

"Chiar şi în situaţia actuală, în care nu mi-a fost adusă la cunoştinţă calitatea de inculpat, demisia mea reprezintă, consider eu, un gest cât se poate normal în astfel de circumstanţe, pentru a nu afecta în niciun fel imaginea Guvernului şi a României", a spus Vâlcov.

Potrivit acesuia, premierul l-a rugat să finalizeze procedurile legate de Codul fiscal şi de Codul de procedură fiscală, lucru pe care ministrul l-a acceptat.

Darius Vâlcov i-a înaintat, duminică, demisia din funcţia de ministru al Finanţelor. Acesta este acuzat de trafic de influenţă, fiind suspectat că, în calitate de primar al oraşului Slatina, ar fi intervenit în favoarea unui om de afaceri în atribuirea unor contracte.

"Vineri seară l-am sunat pe domnul premier şi i-am spus că vreau să am o discuţie cu dumnealui pentru a-i prezenta demisia, dumnealui a spus să avem o întâlnire duminică, când se întoarce în Bucureşti şi azi la prânz am avut întâlnire şi i-am prezentat demisia".

"Am fost citat printr-un mesaj în timpul emisiunii... Am fost vineri să dau o declaraţie în faţa procurorilor, acolo mi-am susţinut nevinovăţia, urmând ca mai departe să cunoaştem despre ce denunţ este vorba...Sunt nevinovat", a declarat Darius Vâlcov, potrivit DCNews.

Darius Vâlcov a fost pus sub urmărire penală de procurorii DNA pentru săvârșirea infracțiunii de trafic de influență în timpul mandatului de primar al Slatinei, potrivit unui comunicat al DNA.

Actualul ministru este acuzat că ar fi favorizat firma unui om de afaceri, în perioada 2009-2013, când era primar, intervenind în procedurile de licitație a unor contracte încheiate de Primăria Slatina, în urma cărora ar fi luat 2 milioane de euro.

 

 

 

EDITORIAL

Atac la prostie si incompetenta

Atac la prostie si incompetenta

Atac la prostie si incompetenta De ce acest titlu de ziar, care, la o apreciere superficială, ar putea lăsa impresia că încalcă deontologia profesională. Deontologia jurnalistică. Nu ai voie să ataci persoane. Nimic  însă mai fals. Dimpotrivă! Publicaţia  relanseze presa adevărată, presa de informaţie şi atitudine, p ...

STIRI RECENTE

FACEBOOK

ARHIVA

NEWSLETTER

Introduceti emailul dvs. mai jos pentru a primi ultimele stiri de pe site-ul Ziarulatac.ro

A.B.A. ACCOUNTING
19:30
BREAKING NEWS:

„Atac la persoană” atacă din nou