România sfidată, din nou, de Austria! Ambasadoarea de la Viena absentă la întâlnirea cu Klaus Iohannis

Anca Bratu, 13 decembrie 2022, Ora 14:59

  • print
  • |
romania-sfidata-din-nou-de-austria-ambasadoarea-de-la-viena-absenta-la-intalnirea-cu-klaus-iohannis-47131-1.jpg

Ambasadoarea Austriei n-a venit la întâlnirea cu Iohannis. Adelheid Folie nu a fost prezentă marți la întâlnirea cu președintele Klaus Iohannis. Diplomata și-a trimis adjunctul-șef, Georg Oberreiter, la evenimentul de la  Hotel Athénée Palace Hilton unde participă toți ambasadorii statelor UE.

Lipsa reprezentantului Guvernului de la Viena vine în contextul în care joia trecută Austria a blocat, în Consiliul Justiție și Afaceri Interne, aderarea României și Bulgariei la Spațiul Schengen, iar MAE l-a rechemat pe ambasadorul Emil Hurezeanu de la Viena.

Explicația Ambasadei

Adjunctul șefului de misiune al Ambasadei Austriei la București, Georg Oberreiter, a transmis că Adelheid Floie nu a participat la eveniment pentru că „este în vacanță". Întrebat unde se află în concediu, acesta a spus că este în Austria, vacanța fiind planifică mai demult.

Economia austriacă se remarcă de mulţi ani ca investitor de top în România și, potrivit Băncii Naționale a României (BNR), se află pe locul al doilea după Germania, în ceea ce privește investițiile străine directe, cu puțin sub 10,2 miliarde EURO şi o cotă de 11,2%. Firme austriece sunt lideri de piaţă în domeniile gaz & petrol, staţii de alimentare, bănci, asigurări, transport & logistică, imobiliare, materiale de construcţii, prelucrarea lemnului, procesarea zahărului, ambalaje, etc, asigurând în România locuri de muncă pentru mai mult de 100.000 de angajaţi, se precizează pe pagina Ambasadei Austriei la București. 

Klaus Iohannis a organizat marți dimineață, de la ora 11, la Hotelul Athénée Palace Hilton, o întâlnire cu ambasadorii statelor membre ale Ununii Europene. Imaginile publicate ulterior arată că toți ambasadorii țărilor membre UE sunt prezenți, mai puțin ambasadorul austriac. Tot marți, șeful statului a declarat că se va continua procesul de soluționare diplomatică al situației dintre Austria și România. 

Relațiile bilaterale dintre România și Austria au devenit defectuoase

Totodată, premierul României, Nicolae Ciucă, a anunțat vineri că relațiile bilaterale dintre România și Austria vor scădea la nivelul însărcinatului cu afaceri externe.

Ministerul Afacerilor Externe a transmis că invocarea de către partea austriacă a problemei creşterii fluxului migraţionist, ca justificare a opoziţiei faţă de aderarea României la Schengen, este inacceptabilă, incorectă şi injustă.

 

 

 

EDITORIAL

Afacerea „incineratorul”

Afacerea „incineratorul”

  Afacerea „incineratorul” este o poveste urâtă, în spatele căreia se află interese mari, oameni im­portanți și, mai ales, bani. Mulți bani, pe care personaje lipsite de scrupule vor să-i facă pe sănătatea și chiar viața giur­giuvenilor. Noi am plecat pe firul ei, plecând de la prima locație &ici ...

STIRI RECENTE

FACEBOOK

ARHIVA

NEWSLETTER

Introduceti emailul dvs. mai jos pentru a primi ultimele stiri de pe site-ul Ziarulatac.ro

A.B.A. ACCOUNTING
06:04
BREAKING NEWS:

„Atac la persoană” atacă din nou