Best Dental

România, umilită din nou! Iohannis, în Emirate pe ușa din dos. Al-Assad a fost primit cu onoruri maxime

Anca Bratu, 20 martie 2023, Ora 11:43

  • print
  • |
romania-umilita-din-nou-iohannis-in-emirate-pe-u-a-din-dos-al-assad-a-fost-primit-cu-onoruri-maxime-47651-1.jpg

Preşedintele sirian Bashar al-Assad a început azi o vizită oficială în Emiratele Arabe Unite (EAU), fiind primit cu cele mai înalte onoruri de stat, în timp ce Klaus Iohannis încă mai așteaptă să fie primit de președintele EAU.

„Bashar al-Assad, preşedintele Republicii Arabe Siriene, a sosit astăzi în Emiratele Arabe Unite, pentru o vizită oficială, însoţit de soţia sa, Asma", a anunţat agenţia de presă oficială a Emiratelor, WAM.

Preşedintele sirian a fost primit în capitala Abu Dhabi de preşedintele Emiratelor Arabe Unite, Mohammed bin Zayed Al-Nahyan. Avioane de luptă ale Emiratelor au escortat avionul prezidenţial sirian de la intrarea lui în spaţiul aerian a EAU, a precizat aceeaşi sursă (foto).

„Alteța Sa șeicul Mohammed bin Zayed Al Nahyan l-a însoțit pe președintele invitat la podiumul de onoare și la imnul național pentru Siria în timp ce artileria a tras 21 de cartușe și un grup de gărzi de onoare s-a aliniat pentru a saluta Excelența Sa" mai scrie WAM. Ulterior, cei doi lideri, însoțiți de cele mai înalte figuri din guvern și din administrația de stat din Emirate au mers la palatul prezidențial.

Primele Doamne ale Siriei și Emiratelor

Doamna Asma al-Assad se va întâlni cu „Mama Emiratelor", Alteța Sa Sheikha Fatima bint Mubarak, Președintele Uniunii Generale a Femeilor, Președintele Consiliului Suprem pentru Maternitate și Copilărie și Președintele Suprem al Fundației pentru Dezvoltarea Familiei.

Vizita oficială a lui al-Assad se suprapune peste cea a președintelui României, Klaus Iohannis, care a avut parte, însă, de un protocol specific mai degrabă vizitelor de shopping: fără întâmpinare din partea președintelui, fără avioane însoțitoare șamd. Iohannis se va întîlni cu președintele Al-Nahyan abia mâine, în a treia zi de vizită, după ce s-a bucurat de compania unor oficiali arabi de mâna a doua.

O nouă umilință pentru România, al cărui lider lasă impresia că a fost primit în Abu Dhabi pe ușa din dos, ca să nu deranjeze adevăratul oaspete, președintele Siriei, scrie inpolitics.ro.

 

 

 

 

 

EDITORIAL

Generalul Ciuca: Nu voi face politica

Generalul Ciuca: Nu voi face politica

Cel mai prost din ultimii zece ani. Așa ar fi spus premierul Ciucă la întîlnirea cu sindicatele din Educație, și e încă neclar dacă s-a referit la momentul ales pentru grevă sau ar fi scăpat, pur și simplu, pe gură o evaluare de sine. De altfel, dacă-i asculți aiuristicul monolog de la negocieri, dilema dispare. În ...

ziare

STIRI RECENTE

FACEBOOK

ARHIVA

NEWSLETTER

Introduceti emailul dvs. mai jos pentru a primi ultimele stiri de pe site-ul Ziarulatac.ro

A.B.A. ACCOUNTING
18:26
BREAKING NEWS:

„Atac la persoană” atacă din nou