Rușii au trimis al treilea convoi umanitar în Ucraina

Cristian Blănuţă, 20 septembrie 2014, Ora 11:37

  • print
  • |
rusii-au-trimis-al-treilea-convoi-umanitar-in-ucraina-43416-1.jpg

Un al treilea convoi umanitar rus a ajuns, sâmbătă, în estul Ucrainei, fiind controlat de separatiștii proruși, a anunțat un purtător de cuvânt rus.

Convoiul care transportă apă și hrană a sosit la Donețk, iar camioanele sunt pe punctul de a fi descărcate, a declarat Aleksandr Drobicevski, purtătorul de cuvânt al ministrului pentru situații de urgență.

Convoiul a ajuns la Donețk la doar câteva ore după semnarea la Minsk, în Belarus, a unui memorandum care consolidează armistițiul încheiat la 5 septembrie între forțele guvernamentale ucrainene și separatiștii proruși, scrie b1.ro.

Potrivit agențiilor de presă ruse, 200 de camioane cu alimente, medicamente și generatoare electrice provenind din regiunea rusă Rostov au trecut frontiera ruso-ucraineană la primele ore ale dimineții după ce au fost supuse mai întâi unui control vamal. Circa 30 de voluntari au coborât din primele camioane și au început să împartă saci cu orez în rândul populației aflate în zona de conflict.

Acesta este cel de-al treilea convoi umanitar rus care ajunge în estul Ucrainei, având de această dată autorizație din partea autorităților de la Kiev și a Crucii Roșii.

La 22 august, peste 200 de camioane cu ajutor umanitar au intrat fără să aibă autorizație pe teritoriul ucrainean la ordinul președintelui rus Vladimir Putin.

De asemenea, vineri, autoritățile ucrainene au trimis un nou transport care conținea ajutor umanitar la Donețk și Lugansk, cel din urmă oraș aflându-se de peste o lună în situația de a nu avea apă, electricitate, gaz sau combustibil de alt tip.

 

EDITORIAL

Afacerea „incineratorul”

Afacerea „incineratorul”

  Afacerea „incineratorul” este o poveste urâtă, în spatele căreia se află interese mari, oameni im­portanți și, mai ales, bani. Mulți bani, pe care personaje lipsite de scrupule vor să-i facă pe sănătatea și chiar viața giur­giuvenilor. Noi am plecat pe firul ei, plecând de la prima locație &ici ...

STIRI RECENTE

FACEBOOK

ARHIVA

NEWSLETTER

Introduceti emailul dvs. mai jos pentru a primi ultimele stiri de pe site-ul Ziarulatac.ro

A.B.A. ACCOUNTING
16:43
BREAKING NEWS:

„Atac la persoană” atacă din nou