Scandal pe tema scoaterii religiei din școli. Patriarhul Daniel: „Este știința cea mai profundă”

Mălina Andrei, 2 martie 2015, Ora 07:40

  • print
  • |
scandal-pe-tema-scoaterii-religiei-din-scoli-patriarhul-daniel-este-tiinta-cea-mai-profunda-45804-1.jpg

Patriarhul Daniel nu concepe renunţarea la ora de religie din şcoli. „Religia este ştiinţa cea mai profundă, iar înscrierea la această disciplină este un act de mărturisire publică a credinţei", a spus Patriarhul.

„(...) Un mod deosebit de mărturisire a credinței astăzi, într-o lume din ce în ce mai secularizată este și frecventarea orei de Religie la școală și deci, înscrierea pentru a frecventa ora de Religie la școală acum după ce Curtea Constituțională a României, prin decizia sa din noiembrie 2014, a spus că pentru a frecventa ora de Religie cei care doresc să urmeze ora de Religie trebuie să se înscrie(...)Ca atare, înscrierea pentru ora de Religie este un act de credință, de mărturisire publică a credinței, a iubirii noastre față de Hristos și a dorinței noastre de a crește spiritual. Biserica a botezat copiii pe care parinții i-au născut și i-au adus să fie botezați. Dacă Biserica a botezat copiii înseamnă că are și datoria de a-i crește în credință", a spus PF Daniel, potrivit site-ului Basilica al Patriarhiei Române.

Ministrul Educaţiei a anunţat în urmă cu două săptămâni că părinţii elevilor ar putea face o solicitare pentru ca cei mici să participe la ora de religie, iar Parlamentul ar trebui să decidă în această lună cum se va schimba Legea Educaţiei.

 

 

 

 

 

EDITORIAL

Atac la prostie si incompetenta

Atac la prostie si incompetenta

Atac la prostie si incompetenta De ce acest titlu de ziar, care, la o apreciere superficială, ar putea lăsa impresia că încalcă deontologia profesională. Deontologia jurnalistică. Nu ai voie să ataci persoane. Nimic  însă mai fals. Dimpotrivă! Publicaţia  relanseze presa adevărată, presa de informaţie şi atitudine, p ...

STIRI RECENTE

FACEBOOK

ARHIVA

NEWSLETTER

Introduceti emailul dvs. mai jos pentru a primi ultimele stiri de pe site-ul Ziarulatac.ro

A.B.A. ACCOUNTING
17:13
BREAKING NEWS:

„Atac la persoană” atacă din nou