Best Dental

Scenariul ȘOCANT al prăbușirii avionului din Alpii Francezi. Ce s-a întâmplat în cele 8 minute

Mălina Andrei, 26 martie 2015, Ora 07:27

  • print
  • |
scenariul-socant-al-prabusirii-avionului-din-alpii-francezi-ce-s-a-intamplat-in-cele-8-minute-46098-1.jpg

Cu 150 de oameni care și-au pierdut viața într-o fracțiune de secundă, Europa întreagă vorbește despre cea mai mare catastrofa aeronautică petrecută în ultimii 30 de ani în Franța.

Nici o ipoteză nu este exclusă, anunță autoritățile franceze, câtă vreme nimeni nu spune cum s-a produs catastrofă. Cei care au survolat zona de impact, în masivul Trois Eveches au zis atât: un loc al ororii.

Se pare că unul din cei doi piloţi ai avionului prăbuşit era blocat în afara cabinei, în momentul accidentului. Dezvăluirea a apărut în ziarul New York Times, care citează un investigator cu acces la înregistrările primei cutii negre, găsite la locul catastrofei.

Sursele oficiale arată doar că, deocamdată, cauzele prăbuşirii rămân necunoscute. Între timp, Angela Merkel, Francois Hollande şi Mariano Rajoy au fost la locul unde au pierit cele 150 de victime.

Cei trei lideri europeni au ajuns la locul unde a fost amplasată baza de operaţiuni a echipelor de salvare. Au survolat apoi cu un elicopter zona în care s-a prăbuşit aeronava Airbus A320. Atât Angela Merkel cât şi Mariano Rajoy au lăudat eforturile depuse de autorităţile franceze pentru a recupera trupurile neînsufleţite ale victimelor.

Deocamdată, a fost recuperată doar una din cutiile negre, cea care înregistrează toate convorbirile şi sunetele din cabina piloţilor.

Anchetatorii francezi spun că mai au, încă, nevoie de timp ca să descifreze înregistrările. O dezvăluire a apărut, însă, dincolo de ocean: cotidianul New York Times, reluat imediat de întreaga presă, susţine că, în momentul prăbuşirii, unul din piloţi ieşise din cabină şi nu mai putea intra. Pe înregistrare s-ar putea, chiar, auzi cum pilotul disperat încerca să spargă uşa cabinei.

"Principala întrebare este: de ce niciun mesaj radio? De ce această tăcere, în tot timpul coborârii care a durat aproape zece minute?", se întreabă jurnaliştii LE MONDE.

Chiar dacă această versiune se confirmă, rămâne un mister de ce pilotul părăsise cabina şi de ce colegul său, rămas singur la manşă, nu-i deschidea uşa.

 

 

EDITORIAL

„Hexi Pharma” nu e un caz ci un fenomen ce caracterizează România

„Hexi Pharma” nu e un caz ci un fenomen ce caracterizează România

Ce se întâmplă azi în România nu sunt accidente și nici întâmplări banale. Este efectul disoluției autorității publice, prin politizarea și, implicit, mediocrizarea profesională a administrației publice. O administrație infestată de sistemul clientelar, servil, controlată politic până la cel mai m ...

ziare

STIRI RECENTE

FACEBOOK

ARHIVA

NEWSLETTER

Introduceti emailul dvs. mai jos pentru a primi ultimele stiri de pe site-ul Ziarulatac.ro

A.B.A. ACCOUNTING
19:22