Ședință solemnă de comemorare a Revoluției. Un revoluționar a vrut să se arunce de la balcon

Mălina Andrei, 17 decembrie 2014, Ora 14:42

  • print
  • |
sedinta-solemna-de-comemorare-a-revolutiei-un-revolutionar-a-vrut-sa-se-arunce-de-la-balcon-44827-1.jpg

Parlamentul s-a reunit, în sesiune solemnă, cu ocazia împlinirii a 25 de ani de la Revoluția din decembrie 1989. În jurul orei 11:00, spiritele s-au încins în sală din cauza unui revoluţionar care a ameninţat că se aruncă de la balcon.

Ședința solemnă din Parlament pentru comemorarea Revoluției a fost întreruptă de unul dintre revoluționari. Revoluționarul Gheorghe Zainea a venit în Parlament și le-a făcut reproșuri grele parlamentarilor.

Zainea le-a reproșat parlamentarilor că au distrus țara și le-a cerut tuturor să demisioneze din Parlament. "Nenorociților! Ați distrus țara asta! Ați distrus Revoluția!", le-a spus Gheorghe Zainea, unul dintre revoluționarii care au stat pe baricade la Intercontinental în 1989.

Președintele de ședință, Marian Neacșu, a cerut staffului tehnic să-l scoată din sală pe revoluționarul recalcitrant. Acesta a continuat însă să profereze injurii la adresa parlamentarilor.

Zainea a continuat cu injuriile la adresa parlamentarilor, în ciuda faptului că Petre Roman, unul dintre revoluționari, a făcut apel de la tribună să înceteze cu acest scandal.

Ce reprezintă 17 decembrie 1989

17 decembrie 1989 - ziua în care străzile Timişoarei s-au înroşit de sângele revoluţionarilor seceraţi de gloanţele forţelor regimului comunist. Atunci, Nicolae Ceauşescu şi înalţii demnitari au permis armatei să tragă fără reţinere în protestatari. Oficial, 59 de timişoreni şi-au pierdut viaţa şi alte câteva sute au fost răniţi.

În dimineaţa zilei de 17 decembrie, Nicolae Ceauşescu a decis să organizeze o paradă militară pentru a-i descuraja pe protestatari.

Pe străzile Timişoarei circulau numai blindatele armatei, iar coloane de militari străbăteau oraşul în pas de defilare. Demonstranţii însă par tot mai îndârjiţi, strâng rândurile, îi huiduie pe militarii care defilează, alţii chiar îi lovesc cu pietre. Tensiunea creşte de la oră la oră. Generalul Vasile Milea a cerut intervenţia în forţă a armatei, cu speranţa că, astfel, mulţimea se va calma.

"Demonstranţii să fie serios avertizaţi şi apoi să se tragă la picioare", spunea el.

Între timp, la Bucureşti, Nicolae Ceauşescu a convocat o şedinţă a Comitetului Politic Executiv şi a ordonat armatei să tragă în mulţime.

După ora 20:00, Timişoara a devenit un infern, iar militarii au tras în plin în protestatari. Zeci de manifestanţi au fost răpuşi de armată.

Tancurile şi camioanele au blocat intrările în oraşul suprevegheat cu elicopterele. Abia după miezul nopţii au încetat focurile de armă.

 

 

 

EDITORIAL

Atac la prostie si incompetenta

Atac la prostie si incompetenta

Atac la prostie si incompetenta De ce acest titlu de ziar, care, la o apreciere superficială, ar putea lăsa impresia că încalcă deontologia profesională. Deontologia jurnalistică. Nu ai voie să ataci persoane. Nimic  însă mai fals. Dimpotrivă! Publicaţia  relanseze presa adevărată, presa de informaţie şi atitudine, p ...

STIRI RECENTE

FACEBOOK

ARHIVA

NEWSLETTER

Introduceti emailul dvs. mai jos pentru a primi ultimele stiri de pe site-ul Ziarulatac.ro

A.B.A. ACCOUNTING
00:19
BREAKING NEWS:

„Atac la persoană” atacă din nou