Best Dental

Șeful CCR: Victor Ponta nu poate fi suspendat de Iohannis

Ziarul Atac, 10 iunie 2015, Ora 15:30

  • print
  • |
seful-ccr-victor-ponta-nu-poate-fi-suspendat-de-iohannis-46568-1.jpg

Președintele Curții Constituționale, Augustin Zegrean, a făcut miercuri precizări referitoare la condițiile în care premierul ar putea fi suspendat de șeful statului.

Augustin Zegrean a fost întrebat dacă există posibilitatea ca un ministru urmărit penal pentru fapte comise în afara mandatului să fie suspendat de către preşedinte.

"Dacă nu este şi membru al Parlamentului. Dacă nu este membru al Parlamentului poate fi suspendat de preşedinte. Preşedintele trebuie să ceară urmărirea lui de către Parchet şi poate să dispună suspendarea. Aşa scrie la lege. (... Păi cum s-o forțezi, dacă la lege scrie cum trebuie făcut? Poți să forțezi, poți să faci ce vrei, dar legea e altfel"", a spus Zegrean.

Şeful CCR a refuzat să precizeze în schimb dacă disputa dintre preşedinte şi premier pe demisie poate fi motiv de sesizare la Curte.

"Ei ştiu foarte bine Constituţia, au consilieri foarte buni, ştiu să le spună ce au de făcut, nu trebuie să le spunem noi", a arătat Zegrean.

 

 

 

EDITORIAL

Generalul Ciuca: Nu voi face politica

Generalul Ciuca: Nu voi face politica

Cel mai prost din ultimii zece ani. Așa ar fi spus premierul Ciucă la întîlnirea cu sindicatele din Educație, și e încă neclar dacă s-a referit la momentul ales pentru grevă sau ar fi scăpat, pur și simplu, pe gură o evaluare de sine. De altfel, dacă-i asculți aiuristicul monolog de la negocieri, dilema dispare. În ...

ziare

STIRI RECENTE

FACEBOOK

ARHIVA

NEWSLETTER

Introduceti emailul dvs. mai jos pentru a primi ultimele stiri de pe site-ul Ziarulatac.ro

A.B.A. ACCOUNTING
19:48
BREAKING NEWS:

„Atac la persoană” atacă din nou