Simona Halep poate scăpa definitiv de suspendare! Avocații fostului număr 1 mondial au un as în mânecă

Anca Bratu, 12 decembrie 2022, Ora 08:35

  • print
  • |
simona-halep-poate-scapa-definitiv-de-suspendare-avocatii-fostului-numar-1-mondial-au-un-as-in-maneca-47120-1.jpg

Simona Halep a fost acuzată de dopaj după ce în organismul ei a fost descoperită o substanță interzisă. Sportiva ar putea scăpa de suspendarea provizorie după ce s-a descoperit cum a ajuns roxadustatul în corpul ei. Ce probe au prezentat avocații acesteia, scrie evz.ro.

Strategia apărării Simonei Halep este tot mai bine definită și există speranțe că procesul de dopaj ar putea avea, până la urmă, un rezultat favorabil acesteia, potrivit Prosport.

„O altă persoană a recunoscut că nu știa sau nu bănuia și nu ar fi putut, în mod rezonabil, să știe sau să bănuiască deloc că a manipulat, involuntar, produse contaminate cu «Evrenzo» (a cărui substanță activă este Roxadustat) ingerate de sportivă în contradicție cu dovezile de mare precauție ale sportivei", este baza demonstrației prin care avocații români și francezi ai Simonei particularizează apărarea prin probe, teste, analize și documente furnizate de cea mai cunoscută agenție cu servicii de laborator din Franța.

„Gradul de vinovăție sau neglijență nu este suficient de semnificativ pentru a fi determinant ca să impună vreo sancțiune Simonei Halep pentru încălcarea reglementărilor antidoping", este solicitarea pe care avocații fostului număr 1 mondial au pregătit-o a fi susținută, personal, de româncă în fața panelului de trei arbitri constituit de Sports Resolutions, tribunalul independent londonez unde constănțeanca va încerca să distrugă acuzația de dopajcu Roxadustat.

Agenția franceză de toxicologie și farmacologie angajată de Simona Halep a stabilit că roxadustatul a ajuns în organismul sportivei prin intermediul unui supliment alimentar. Nicăieri în prospect sau pe etichetă nu se menționează însă că acest supliment ar putea conține, chiar și accidental, urme de roxadustat. Simona Halep nu a știut astfel că a ingerat o substanță interzisă.

Faptul că pe eticheta suplimentul alimentar nu este menționată o posibilă contaminare cu roxadustat ar putea să o ajute pe Simona Halep.
„Asta ar putea s-o ajute să obțină o ridicare provizorie a suspendării, în vreme ce speța se va judeca în continuare. Ar putea să participe, deci, la turneele de început de anPentru subsemnatul nu e o surpriză că roxadustatul a fost ingerat de Simona fără știrea ei. Am spus și am repetat de la bun început, cât de ferm am putut, că nu pot să cred că Simona s-a dopat. Însă faptul dă de gândit. Cum să fie „contaminat" un supliment alimentar, în sensul că roxadustat e înăuntru, dar nu e scris pe etichetă, nici pe prospect, nici pe internet. Un supliment alimentar!? Roxadustat e ou, lapte sau zahăr, substanțe care sunt trecute ca posibil prezente în cantități foarte mici pe unele produse alimentare?", a scris Cristian Tudor Popescu, în editorialul său de pe gsp.ro.

 

 

 

EDITORIAL

Atac la prostie si incompetenta

Atac la prostie si incompetenta

Atac la prostie si incompetenta De ce acest titlu de ziar, care, la o apreciere superficială, ar putea lăsa impresia că încalcă deontologia profesională. Deontologia jurnalistică. Nu ai voie să ataci persoane. Nimic  însă mai fals. Dimpotrivă! Publicaţia  relanseze presa adevărată, presa de informaţie şi atitudine, p ...

STIRI RECENTE

FACEBOOK

ARHIVA

NEWSLETTER

Introduceti emailul dvs. mai jos pentru a primi ultimele stiri de pe site-ul Ziarulatac.ro

A.B.A. ACCOUNTING
20:20
BREAKING NEWS:

„Atac la persoană” atacă din nou