Sorin Oprescu, denunțat la DNA de Arhiepiscopia Româno-Catolică. Ce acuzații i se aduc

Mălina Andrei, 27 martie 2015, Ora 13:31

  • print
  • |
sorin-oprescu-denuntat-la-dna-de-arhiepiscopia-romana-ce-acuzatii-i-se-aduc-46128-1.jpg

Arhiepiscopia Româno-Catolică București (ARCB) a anunțat, vineri, că a depus la Direcția Națională Anticorupție ( DNA ) o plângere penală împotriva lui Sorin Oprescu pe care îl acuză de formarea unui grup infracțional în legătură cu desființarea clădirii Cathedral Plaza.

Într-un comunicat de presă transmis vineri dimineață, Arhiepiscopia Româno-Catolică București (ARCB) arată că a depus la Direcția Națională Anticorupție o plângere penală împotriva primarului general al Capitalei, Sorin Oprescu, a oamenilor de afaceri Dragoș Bilteanu și Ioannis Papalekas, cât și a unor angajați ai Primăriei București.

Sorin Oprescu și cei doi oemeni de afaceri sunt acuzați de apartenență la un grup infracțional organizat, iar funcționării publici sunt acuzați și de abuz în serviciu, pentru "refuzul de a pune în executare hotărârea judecătorească de desființare a clădirii ilegale Cathedral Plaza și de a proceda la demolarea imediată a acesteia și la refacerea parcului public existent anterior".

"Grupul infracțional urmărește cu consecvență obținerea unui câștig material de circa 70 milioane euro, echivalent al valorii estimate a clădirii ilegale (conform informațiilor din piață), prin menținerea acesteia în ființă și eventuală să punere în funcțiune, astfel încât această să poată fi valorificată ulterior", arată reprezentanții Arhiepiscopiei Româno-Catolice București în plângerea penală depusă la DNA. Reprezentanții Arhiepiscopiei Româno-Catolice București mai spun că, potrivit sentinței civile nr. 2520/28.06.2012 pronunțată de Tribunalul Dâmbovița, primarul general al Capitalei este obligat să emită actul administrativ de demolare a construcției construite ilegal în vecinătatea Catedralei Sfântul Iosif.

"Singurul demers legal îndeplinit de Sorin Oprescu a fost emiterea, la 8 luni după decizia irevocabilă, în septembrie 2013, a unei hotărâri privind 'efectuarea unei expertize tehnice în vederea stabilirii modalităților de desființare a construcției imobil de birouri Cathedral Plaza, estimarea costurilor și determinarea impactului asupra clădirilor aflate în vecinatate'. Primăria Capitalei nu a avut prevăzute în bugetul municipiului pe anii 2013, 2014, 2015 sumele aferente demolării propriu-zise, invocându-se tot felul de motive neîntemeiate sau chiar aberante (de exemplu, că prin desființarea construcției ilegale s-ar dărâma Catedrala Sf. Iosif) prin care să se justifice refuzul de a-și îndeplini obligațiile legale", se mai arată în plângerea penală depusă de ARCB.

 

EDITORIAL

Atac la prostie si incompetenta

Atac la prostie si incompetenta

Atac la prostie si incompetenta De ce acest titlu de ziar, care, la o apreciere superficială, ar putea lăsa impresia că încalcă deontologia profesională. Deontologia jurnalistică. Nu ai voie să ataci persoane. Nimic  însă mai fals. Dimpotrivă! Publicaţia  relanseze presa adevărată, presa de informaţie şi atitudine, p ...

STIRI RECENTE

FACEBOOK

ARHIVA

NEWSLETTER

Introduceti emailul dvs. mai jos pentru a primi ultimele stiri de pe site-ul Ziarulatac.ro

A.B.A. ACCOUNTING
13:57
BREAKING NEWS:

„Atac la persoană” atacă din nou