Teodor Meleșcanu A DEMISIONAT de la MAE

Mălina Andrei, 18 noiembrie 2014, Ora 10:16

  • print
  • |
teodor-melescanu-a-demisionat-de-la-mae-44407-1.jpg

Teodor Meleşcanu a anunţat că îşi depune, marţi, în şedinţa de Guvern, mandatul de ministru de Externe, precizând că face acest lucru pentru că nu toţi românii din diaspora au putut vota şi că a luat această decizie ca "om de onoare", "într-o ţară în care nimeni nu-şi asumă responsabilitatea". Meleşcanu a declarat că îşi cere scuze românilor care au stat la coadă ore în şir pentru a-şi exercita dreptul de vot.

Ministrul afacerilor externe, Teodor Meleşcanu a susţinut declaraţii de presă astăzi, 18 noiembrie 2014, la ora 10.30, la sediul MAE.„Am preluat conducerea MAE la 10 noiembrie, cu 5 zile înainte de al doilea tur de vot. Obiectivul meu a fost ca, în timpul rămas, să aducem condiţiile de vot la un nivel cât mai apropiat de nevoile cetăţenilor", a declarat Meleșcanu.

„La nivelul conducerii MAE, eu şi colegii din conducere, ne-am deplasat în ziua votului în toate secţiile în care au fost dificultăţi", a mai spus acesta.

„Singurul lucru pe care nu l-am reuşit a fost suplimentarea secţiilor de votare, deşi am soliciatat BEC-ului. Am organizat turul 2 de o manieră care a permis înregistrarea unui număr record de voturi în străinătate. Nu au fost semnalate incidente grave privind corectitudinea procesului electoral în exterior. Au fost şi excepţii, pe care le regretăm: Paris, Londra, Torino, Munchen şi altele. În mod cu totul regretabil, în unele cazuri au fost şi incidente care au necesitat intervenţia forţelor locale de ordine, a mai adăugat Meleșcanu.

„Regret aceste disfuncţionalităţi din turul 2 şi îmi cer scuze public tuturor cetăţenilor români. Consider că responsabilitatea nu aparţine cetăţenilor, ci rigidităţii cadrului juridic existent", a adăugat acesta.

„Vreau să mulţumesc colegilor din MAE pentru implicarea responsabilă în organizarea procesului electoral din străinătate", a spus Meleșcanu.

„Rămâne, însă, un fapt, că nu toţi cetăţenii români din străinătate şi-au putut exercita dreptul de vot. Şi acest lucru trebuie asumat. Eu, ca un om de onoare, îmi asum responsabilitatea şi îmi depun, la şedinţa de Guvern de azi, mandatul de ministru de Externe", a mai adăugat Meleșcanu.

„Nimeni nu a fost împiedicat să-şi exercite dreptul de vot de către nimeni. Când au apărut incidente care nu aveau nimic de-a face cu votul, autorităţile au acţionat conform propriilor legi”, a mai adăugat el.

„Succesorul meu va prelua mandatul, care va fi acceptat de către premier, dacă va accepta depunerea mandatului de către mine".

„Faptul că numărul de români care a votat e record mondial absolut pentru România dovedeşte că toţi şi-au adus contribuţia la buna desfăşurare a votului electoral. Nu ştiu să se fi închis vreo secţie de votare înainte de ora locală 21:00".

„Cinci zile am condus o echipă, dar sunt mândru de ea. Responsabilitatea, deocamdată, mi-o asum eu. Pentru alţii nu pot să vorbesc", a conchis acesta.

Teodor Meleşcanu a preluat portofoliul MAE în 10 noiembrie, după ce Titus Corlăţean şi-a dat demisia, în urma criticilor privind organizarea alegerilor prezidenţiale în diaspora. Corlăţean afirma că nu există baze legale pentru înfiinţarea de noi secţii de votare în străinătate la turul al doilea al alegerilor prezidenţiale.


Potrivit unor surse din cadrul coaliţiei de guvernare, Teodor Meleşcanu s-ar putea retrage din Executivul condus de Victor Ponta.

După organizarea catastrofală a alegerilor din diaspora, Teodor Meleşcanu şi-a cerut scuze însă nu a anunţat că îşi asumă vreo greşeală.

Şeful diplomaţiei a declarat că instituţia pe care o conduce nu este responsabilă pentru problemele apărute la vot.

 

 

 

EDITORIAL

Afacerea „incineratorul”

Afacerea „incineratorul”

  Afacerea „incineratorul” este o poveste urâtă, în spatele căreia se află interese mari, oameni im­portanți și, mai ales, bani. Mulți bani, pe care personaje lipsite de scrupule vor să-i facă pe sănătatea și chiar viața giur­giuvenilor. Noi am plecat pe firul ei, plecând de la prima locație &ici ...

STIRI RECENTE

FACEBOOK

ARHIVA

NEWSLETTER

Introduceti emailul dvs. mai jos pentru a primi ultimele stiri de pe site-ul Ziarulatac.ro

A.B.A. ACCOUNTING
14:56
BREAKING NEWS:

„Atac la persoană” atacă din nou