Tiberiu Nițu: Traian Băsescu a sunat la cabinet, după măsura sechestrului pe terenurile de la Nana

Mălina Andrei, 18 martie 2015, Ora 10:12

  • print
  • |
tiberiu-nitu-traian-basescu-a-sunat-la-cabinet-dupa-masura-sechestrului-pe-terenurile-de-la-nana-46003-1.jpg

Procurorul general Tiberiu Niţu a declarat că fostul preşedinte Traian Băsescu a sunat la Cabinet după ce a FOST pus sechestru pe bunurile de la Nana.

„Nu comentez și nu răspund afimațiilor conjuncturale ale unor oameni politici, afirmații care nu au niciun temei juridic.

Procurorul general spune însă că a refuzat o discuţia cu Traian Băsescu

Nu insistați, pentru că eu nu intenționez să alimentez un subiect creat artificial. Eu am fost și prim-adjunct al Procurorului General, subiectul nu este nou. Nu am luat nicio hotărâre ( cu privire la sesizarea Inspecției Judiciare în legătură cu afirmațiile lui Traian Băsescu, n.red) Nu voi eu cel care încarcă volumul de activitate al Inspecției Judiciare (..) Am mai spus și la bilanțul Ministerului Justiției, în anul 2015, să nu ne amăgim că atacurile împotriva procurorilor vor dispărea, iată că ele continuă. În calitate de șef al Ministerului Public, când a fost criticată activitatea MP am răspuns ferm. Reputația mea este solidă și nu cosnider că afirmațiile contextuale o pot afecta. A sunat la cabinet ( Traian Băsescu, după ce s-a pus sechestru pe terenurile de la Nana, n.red). Nu am avut nicio discuție cu dumnealui", a declarat Tiberiu Nițu.

Procurorul general Tiberiu Niţu a fost acuzat de fostul preşedinte, Traian Băsescu, că "a împuşcat oameni la Revoluţie". Fostul şef de stat a mai dezvăluit că Niţu era în trupele de securitate la acea vreme şi a dat chiar şi o declaraţie în care a confirmat focurile de armă. Acuzaţiile fostului şef de stat vin în contextul în care fostul revoluţionar Marius Mioc a publicat chiar declaraţia lui Tiberiu Niţu, care confirmă acuzaţiile lui Băsescu.

Traian Băsescu este aşteptat la Parchetul General, unde va fi audiat de procurori, în calitate de suspect, în dosarul Gabrielei Firea. Este pentru prima oară, după 10 ani, când Băsescu ajunge în faţa anchetatorilor.

Deşi Gabriela Firea a depus o plângere penala împotriva lui Traian Băsescu, în aprilie 2014, ancheta a fost suspendată pentru că s-a invocat imunitatea prezidenţială.

Fostul preşedinte a ameninţat-o pe Gabriela Firea să stea în banca ei că poate nu-şi mai găseşte soţul acasă.

 

 

EDITORIAL

Afacerea „incineratorul”

Afacerea „incineratorul”

  Afacerea „incineratorul” este o poveste urâtă, în spatele căreia se află interese mari, oameni im­portanți și, mai ales, bani. Mulți bani, pe care personaje lipsite de scrupule vor să-i facă pe sănătatea și chiar viața giur­giuvenilor. Noi am plecat pe firul ei, plecând de la prima locație &ici ...

STIRI RECENTE

FACEBOOK

ARHIVA

NEWSLETTER

Introduceti emailul dvs. mai jos pentru a primi ultimele stiri de pe site-ul Ziarulatac.ro

A.B.A. ACCOUNTING
08:20
BREAKING NEWS:

„Atac la persoană” atacă din nou