Toni Greblă nu și-a dat demisia de la CCR. De marți intră în concediu

Mălina Andrei, 26 ianuarie 2015, Ora 21:45

  • print
  • |
toni-grebla-nu-si-a-dat-demisia-de-la-ccr-de-marti-intra-in-concediu-45322-1.jpg

CCR a decis că nu i se poate cere demisia lui Toni Greblă și nici nu poate fi sancționat disciplinar, în schimb, acesta o să intre în concediu legal de odihnă, pentru 35 de zile, începând de mâine.

Președintele Curții Constituționale, Augustin Zegrean, a declarat, luni seară, că judecătorul Toni Greblă nu își va da demisia, însă începând de marți va intra în concediu de odihnă.

"Domnul Toni Greblă a făcut o declarație în care spune că nu a avut niciun fel de activități care să îl facă incompatibil cu postul de judecător. De mâine va fi în concediu de odihnă pentru a-și rezolva problemele. Am spus că nu putem lua o decizie disciplinară împotriva lui câtă vreme el spune că nu a îndeplinit niciun fel de activități care să îl facă incompatibil cu activitatea Curții", a declarat Zegrean.

"Nu putem să îi cerem demisia. Noi suntem judecători. Nu există noțiunea de a-i cere demisia. El are dreptul la un concediu de 35 de zile lucrătoare și va intra în concediu începând de mâine dimineață. Nu va mai participa la activitatea de judecată pe perioada aceasta", a mai spus președintele CCR.

Greblă nu își dă demisia deoarece el "spune că acuzațiile făcute publice nu sunt adevărate și nu sunt de natură a-i atrage o condamnare", a precizat Zegrean

"Nu vrea să îşi dea demisia pentru că, spune dumnealui, acuzaţiile care au fost făcute publice nu sunt adevărate şi nu sunt de natură a-i atrage o condamnare. Nu va mai participa la activitatea de judcată pe perioada aceasta", a spus Zegrean, în legătură cu decizia lui Toni Greblă, cercetat penal pentru fapte de corupţie, de a-şi lua concediu.

Preşedintele CCR a explicat că, legal, "judecătorii au 35 de zile lucrătoare concediu legal". "Va intra în concediu mâine dimineaţă", a precizat Zegrean.

 

 

 

 

EDITORIAL

Atac la prostie si incompetenta

Atac la prostie si incompetenta

Atac la prostie si incompetenta De ce acest titlu de ziar, care, la o apreciere superficială, ar putea lăsa impresia că încalcă deontologia profesională. Deontologia jurnalistică. Nu ai voie să ataci persoane. Nimic  însă mai fals. Dimpotrivă! Publicaţia  relanseze presa adevărată, presa de informaţie şi atitudine, p ...

STIRI RECENTE

FACEBOOK

ARHIVA

NEWSLETTER

Introduceti emailul dvs. mai jos pentru a primi ultimele stiri de pe site-ul Ziarulatac.ro

A.B.A. ACCOUNTING
08:39
BREAKING NEWS:

„Atac la persoană” atacă din nou