Traian Băsescu amenință că va da Guvernul în judecată

Mălina Andrei, 26 ianuarie 2015, Ora 08:58

  • print
  • |
traian-basescu-ameninta-ca-va-da-guvernul-in-judecata-45315-1.jpg

Fostul șef de stat, Traian Băsescu a trimis Executivului o plângere administrativă prealabilă, în care avertizează că se va adresa instanţei judecătoreşti, dacă nu i se acordă o reşedinţă şi un cabinet de lucru.

Într-o plângerea înregistrată pe 13 ianuarie la cabinetul premierului, Traian Băsescu arată că şi-a încheiat cel de-a doilea mandat prezidenţial pe 21 decembrie şi că anterior, pe 30 septembrie 2014, ceruse RA-APPS şi Secretariatului General al Guvernului folosinţa gratuită a unei locuinţe de protocol şi a unui cabinet de lucru. Fostul preşedinte susţine în plângerea sa că a agreat propunerile privind două vile RAAPPS din Snagov, dar nu a primit niciun răspuns.

Fostul preşedinte Traian Băsescu a adresat o plângere administrativă împotriva Guvernului, pe care îl acuză că refuză să-i acorde o locuinţă pe care să o poată folosi în calitate de fost şef de stat.

Traian Băsescu scrie că a cerut Executivului şi RAAPPS, încă dinaintea finalizării mandatului său, încheiat pe 21 decembrie anul trecut, folosirea gratuită a unei locuinţe de protocol şi a unui spaţiu care să îi servească drept cabinet de lucru, drepturi care i se cuvin prin lege, în calitate de fost preşedinte al României.

Preşedintele notează în plângere că, în urma solicitării sale, la începutul lunii decembrie, RAAPPS a înştiinţat Administraţia Prezidenţială despre demersurile făcute pentru aplicarea legii, anexând o listă cu șapte imobile care ar fi putut fi utilizate drept locuinţă de protocol. În urma vizionării acestora, s-a stabilit că două vile din Snagov ar corespunde criteriilor legale destinate scopului solicitat de fostul şef al statului.

"RAAPPS era instituția care trebuia să propună unul dintre cele două imobile ce urma să îmi fie atribuit, având în vedere că imobilele se aflau în administrarea RAAPPS, aceasta instituție fiind singura care cunoaște în detaliu starea tehnică a clădirilor pe care le administrează, precum și situatii legate de eventuale revendicari de proprietate. Cu toate acestea, deși procedura legală părea parcursș, nici până în prezent nu mi s-a atribuit, conform legii, folosința gratuită a unei reședințe și a unui cabinet de lucru", menționează în plângere fostul șef al statului.

Traian Băsescu adaugă că, potrivit legii 406/2001, Guvernul şi RAAPPS au obligaţii legale privind atribuirea unei locuinţe de protocol. Astfel, persoana care exercită funcţia de şef a statului român beneficiază de prevederile acestei legi de la data încetării mandatului. Şeful statului şi-a reiterat cererea, precizând că atribuirea acestor spaţii trebuie să se facă în mod rezonabil şi cu interpretara cu bună-credinţă a dispoziţiilor legale, având în vedere că toate cheltuielile de întreţinere vor fi suportate de fostul preşedinte.

 

 

EDITORIAL

Afacerea „incineratorul”

Afacerea „incineratorul”

  Afacerea „incineratorul” este o poveste urâtă, în spatele căreia se află interese mari, oameni im­portanți și, mai ales, bani. Mulți bani, pe care personaje lipsite de scrupule vor să-i facă pe sănătatea și chiar viața giur­giuvenilor. Noi am plecat pe firul ei, plecând de la prima locație &ici ...

STIRI RECENTE

FACEBOOK

ARHIVA

NEWSLETTER

Introduceti emailul dvs. mai jos pentru a primi ultimele stiri de pe site-ul Ziarulatac.ro

A.B.A. ACCOUNTING
03:47
BREAKING NEWS:

„Atac la persoană” atacă din nou