Traian Băsescu, mesaj de condoleanțe pentru Mitropolitul Banatului

Mălina Andrei, 29 septembrie 2014, Ora 14:42

  • print
  • |
traian-basescu-mesaj-de-condoleante-pentru-mitropolitul-banatului-43642-1.jpg

Președintele României, a transmis un mesaj de condoleanțe pentru moartea Mitropolitului Banatului, Nicolae Cornenu. Acesta a încetat din viață duminică seara, la vârsta de 90 de ani.

„Doresc să adresez Preafericitului Părinte Daniel, Patriarhul Bisericii Ortodoxe Române, membrilor Sfântului Sinod și tuturor credincioșilor români profunda mea compasiune în urma trecerii la cele veşnice a Înaltpreasfinției Sale Nicolae Corneanu, Mitropolitul Banatului, ale cărui personalitate însemnată și activitate rodnică rămân o pagină în istoria ortodoxiei românești.

Pentru mine, este deosebit de emoționantă evocarea Înaltpreasfinției Sale, spirit erudit, remarcabil teolog și arhipăstor care și-a dedicat viața promovării dialogului interconfesional în spiritul toleranței și al cunoașterii de care lumea de astăzi are atât de mare nevoie. În același timp, nu pot să uit ajutorul valoros pe care Mitropolitul Nicolae Corneanu ni l-a oferit, în calitate de membru al Comisiei Prezidențiale pentru Analiza Dictaturii Comuniste, pentru înțelegerea și denunțarea crimelor săvârșite de regimul comunist împotriva bisericilor și a creștinilor din România.

Cu încrederea deplină că Înaltpreasfinția Sa Nicolae, Mitropolitul Banatului, va rămâne, prin vocaţia sa de slujire a aproapelui, un model de dăruire şi demnitate umană, doresc să-mi exprim tristeţea profundă pentru pierderea unuia dintre cei mai iubiţi și apreciați ierarhi ai Bisericii Ortodoxe Române", se arată în comunicatul Administrației Prezidențiale.

 

 

EDITORIAL

Afacerea „incineratorul”

Afacerea „incineratorul”

  Afacerea „incineratorul” este o poveste urâtă, în spatele căreia se află interese mari, oameni im­portanți și, mai ales, bani. Mulți bani, pe care personaje lipsite de scrupule vor să-i facă pe sănătatea și chiar viața giur­giuvenilor. Noi am plecat pe firul ei, plecând de la prima locație &ici ...

STIRI RECENTE

FACEBOOK

ARHIVA

NEWSLETTER

Introduceti emailul dvs. mai jos pentru a primi ultimele stiri de pe site-ul Ziarulatac.ro

A.B.A. ACCOUNTING
07:43
BREAKING NEWS:

„Atac la persoană” atacă din nou