Transnistria cere oficial Moscovei alipirea la Federaţia Rusă

Florentina Șerbănescu, 16 aprilie 2014, Ora 14:31

  • print
  • |
transnistria-cere-oficial-moscovei-alipirea-la-federatia-rusa-39511-1.jpg

Deputaţii Sovietului Suprem de la Tiraspol au aprobat în unanimitatea o propunere adresată Dumei de Stat şi preşedintelui rus Vladimir Putin prin care cer recunoaşterea independenţei regiunii transnistrene şi alipirea la Rusia.

Textul adoptat mai menţionează că solicitarea a fost „în conformitate cu normele dreptului internaţional, dreptul unui popor la autodeterminare serveşte drept bază pentru deciziile politice esenţiale şi fiecare stat este obligat să respecte acest drept".

„Implicaţiile sunt grave, pentru că avem o repetare a scenariului din Crimeea. Nu ştim reacţia de la Moscova. Mâine vor avea loc negocieri la Geneva. Acest vot complică puţin situaţia şi nu ştiu dacă e un lucru pe care Moscova şi l-ar fi dorit în acest moment.

Pentru Moldova ar însemna, dacă s-ar realiza, o desprindere a unei părţi din teritoriu, o parte care n-a ţinut de Moldova, ci a fost adăugată la ce se numea RSS Moldovenească de către Stalin. Există populaţie românească, dar care e folosită ca mijloc de a exercita presiuni asupra Chişinăului, de a-l descuraja de la orientarea spre UE şi Occident", a declarat la Digi24 Christian Mititelu, analist de politică externă.
Potrivit acestuia, asemenea referendumuri nu vor fi recunoscute, cu atât mai mult cu cât în cazul Moldovei există interes occidental, perspectiva semnării acordului de asociere şi liber schimb cu UE.

 

 

 

EDITORIAL

Atac la prostie si incompetenta

Atac la prostie si incompetenta

Atac la prostie si incompetenta De ce acest titlu de ziar, care, la o apreciere superficială, ar putea lăsa impresia că încalcă deontologia profesională. Deontologia jurnalistică. Nu ai voie să ataci persoane. Nimic  însă mai fals. Dimpotrivă! Publicaţia  relanseze presa adevărată, presa de informaţie şi atitudine, p ...

STIRI RECENTE

FACEBOOK

ARHIVA

NEWSLETTER

Introduceti emailul dvs. mai jos pentru a primi ultimele stiri de pe site-ul Ziarulatac.ro

A.B.A. ACCOUNTING
16:50
BREAKING NEWS:

„Atac la persoană” atacă din nou