Tudor Chiuariu: Nu îmi dau demisia de la Senat, sunt nevinovat

Mălina Andrei, 23 ianuarie 2015, Ora 14:41

  • print
  • |
tudor-chiuariu-nu-imi-dau-demisia-de-la-senat-sunt-nevinovat-45299-1.jpg

Tudor Chiuariu a declarat vineri că nu are de gând să-şi dea demisia din Senat, susţinând că este nevinovat.

Fostul ministru al Justiției, a fost înregistrat de Gheorghe Paltin Sturdza, inculpat în Dosarul retrocedărilor. El a declarat că s-a întâlnit cu Paltin-Sturdza, dar au discutat despre un contract de asistență juridică.

"Nu am stabilit eu valoarea şi nu-mi mai aduc aminte, sunt evenimente de acum cel puţin doi ani. Am fost surprins, mai ales că urmărirea penală în acest dosar este de peste un an de zile şi eu am fost chemat acum o săptămână. M-am întâlnit cu Paltin Sturdza. Este un contract de asistenţă juridică şi am încercat să vedem dacă el mai este în vigoare, pentru că era încheiat de mandatarul domnului Sturdza", a precizat Chiuariu.

"Eu sper să fie ridicată măsura controlului judiciar, pentru că nu este niciun motiv să fie luată. Nu mă simt vinovat. În niciun fel nu mă simt vinovat. Totul s-a desfăşurat în baza unui contract de asistenţă juridică pe care nu l-am semnat eu, nu l-am negociat eu şi există un metru cub de acte, dosare de instanţe, corespondenţe cu autorităţile. Ceea ce trebuie să înţelegem este că exista şi există în continuare o hotărâre irevocabilă şi executorie. După părerea mea, nu poţi să faci trafic de influenţă ca să pui în executare o hotărâre judecătorească. În orice stat de drept, o hotărâre judecătorească trebuie pusă în executare", a mai spus Tudor Chiuariu.

În interceptări, Tudor Chiuariu îi dădea asigurări lui Paltin Sturdza că va beneficia de bunăvoința tuturor factorilor de decizie și că nimeni nu vrea să frâneze procesul sau să compromită interesele. Înregistrarea discuției a ajuns în mâinile procurorilor DNA. Este vorba de două discuții.

Tudor Chiuariu a fost trimis în judecată în acest caz, alături de Viorel Hrebenciuc.

 

 

EDITORIAL

Afacerea „incineratorul”

Afacerea „incineratorul”

  Afacerea „incineratorul” este o poveste urâtă, în spatele căreia se află interese mari, oameni im­portanți și, mai ales, bani. Mulți bani, pe care personaje lipsite de scrupule vor să-i facă pe sănătatea și chiar viața giur­giuvenilor. Noi am plecat pe firul ei, plecând de la prima locație &ici ...

STIRI RECENTE

FACEBOOK

ARHIVA

NEWSLETTER

Introduceti emailul dvs. mai jos pentru a primi ultimele stiri de pe site-ul Ziarulatac.ro

A.B.A. ACCOUNTING
09:00
BREAKING NEWS:

„Atac la persoană” atacă din nou