UCRAINA sub ASEDIU. Poroșenko: S-a produs INVAZIA rusă

Cristian Blănuţă, 28 august 2014, Ora 13:59

  • print
  • |
ucraina-sub-asediu-porosenko-s-a-produs-invazia-rusa-42852-1.jpg

Statele Unite au anunțat că armata rusă pare să se deplaseze spre sud-estul Ucrainei şi Washingtonul a acuzat Moscova că trimite soldaţi în Ucraina fără să le spună lor sau familiilor lor unde se duc, relatează agenţia DPA.

Astăzi, președinția ucraineană a acuzat Rusia de „invazie".

Invazia militară rusă s-a produs în Ucraina, transmite Reuters, care citează site-ul preşedintelui ucrainean Petro Poroşenko.

Agenţia britanică de ştiri relatează că Poroşenko şi-a anulat vizita de lucru în Turcia din cauza 'invaziei ruse', în timp ce AFP relatează că motivul acestei decizii a fost 'deteriorarea rapidă a situaţiei' în Ucraina.

 

Totodată, Poroşenko a convocat o reuniune de urgenţă a Consiliului securităţii şi apărării ţării pentru a decide următorii paşi, un apel susținut și de Lituania.

 

Anterior, președintele francez Francois Hollande avertizase că o incursiune armată a trupelor ruse în Ucraina ar fi „inacceptabilă și intolerabilă", evocând posibilitatea unor noi sancțiuni.

Astăzi, un lider al milițiilor pro-guvernamentale a confirmat că trupele insurgente au cucerit orașul Novoazovsk, un port la Marea Azov, situat în apropierea graniței cu Rusia.

 

Ucraina a cerut joi Uniunii Europene "ajutor militar de anvergură". Ucraina denunţă la OSCE ''o invazie directă'' de trupe ruse în estul ţării, a declarat ambasadorul Kievului, Igor Prokopciuk, după o reuniune a Organizaţiei pentru Securitate şi Cooperare în Europa, joi, la Viena.

''Situaţia s-a agravat în mod semnificativ. Am înregistrat o invazie directă de forţe militare ruse în regiunile din estul Ucrainei'', a declarat diplomatul ucrainean, menţionând ''cucerirea de către trupele regulate ruse a oraşului Novoazovsk şi a multor altor oraşe din apropiere''.

 

 

 

La rândul lor, Statele Unite s-au declarat 'preocupate' de negaţiile repetate ale guvernului rus 'deşi soldaţii săi se găsesc la 30 de mile /50 km/ în interiorul Ucrainei', a declarat purtătorul de cuvânt al Departamentului de Stat, Jen Psaki. Ea a adăugat că soldaţii ruşi se întorc în Rusia pentru a fi înmormântaţi.


Ucraina-Rusia ridică spectrul că Moscova intenţionează să invadeze în apropiere de Mariupol pentru a asigura un aşa-numit 'pod peste uscat' spre Crimeea, pe care a anexat-o la începutul acestui an, notează DPA.

 

EDITORIAL

Atac la prostie si incompetenta

Atac la prostie si incompetenta

Atac la prostie si incompetenta De ce acest titlu de ziar, care, la o apreciere superficială, ar putea lăsa impresia că încalcă deontologia profesională. Deontologia jurnalistică. Nu ai voie să ataci persoane. Nimic  însă mai fals. Dimpotrivă! Publicaţia  relanseze presa adevărată, presa de informaţie şi atitudine, p ...

STIRI RECENTE

FACEBOOK

ARHIVA

NEWSLETTER

Introduceti emailul dvs. mai jos pentru a primi ultimele stiri de pe site-ul Ziarulatac.ro

A.B.A. ACCOUNTING
08:48
BREAKING NEWS:

„Atac la persoană” atacă din nou