Ucraina va solicita ca republicile separatiste să fie considerate drept "teroriste"

Ştefan Diaconu, 21 iulie 2014, Ora 00:00

  • print
  • |
ucraina-va-solicita-ca-republicile-separatiste-sa-fie-considerate-drept-teroriste-41897-1.jpg

Kievul vrea ca republicile separatiste autoproclamate Doneţk şi Lugansk să fie considerate drept "organizaţii teroriste" de către comunitatea internaţională şi pregăteşte cereri în acest sens.

"Pregătim demersuri juridice la nivel internaţional pentru ca aşa-zisele republici populare Doneţk şi Lugansk să fie recunoscute drept organizaţii teroriste", a subliniat preşedintele ucrainean Petro Poroşenko în cursul unei întrevederi cu ministrul olandez de Externe Frans Timmermans.
"Teroriştii trebuie anchetaţi", a continuat Poroşenko, referindu-se la avionul malaysian doborât joi deasupra teritoriului ucrainean.

O sută nouăzeci şi două de persoane dintre cele 298 aflate la bordul avionului doborât erau cetăţeni olandezi. Preşedintele ucrainean a deplâns faptul că inspectorii internaţionali prezenţi la locul prăbuşirii sunt împiedicaţi de către separatişti să colecteze probe.

"Această situaţie este inacceptabilă", a apreciat Poroşenko. Autorităţile de la Kiev şi de la Kuala Lumpur au denunţat sâmbătă distrugerea unor indicii la locul prăbuşirii, arătându-se astfel îngrijorate în legătură cu eventualele dificultăţi ce ar urma să apară în cursul anchetei.

 

 

 

EDITORIAL

Afacerea „incineratorul”

Afacerea „incineratorul”

  Afacerea „incineratorul” este o poveste urâtă, în spatele căreia se află interese mari, oameni im­portanți și, mai ales, bani. Mulți bani, pe care personaje lipsite de scrupule vor să-i facă pe sănătatea și chiar viața giur­giuvenilor. Noi am plecat pe firul ei, plecând de la prima locație &ici ...

STIRI RECENTE

FACEBOOK

ARHIVA

NEWSLETTER

Introduceti emailul dvs. mai jos pentru a primi ultimele stiri de pe site-ul Ziarulatac.ro

A.B.A. ACCOUNTING
11:22
BREAKING NEWS:

„Atac la persoană” atacă din nou