UE i-a sancționat pe șefii serviciilor rusești de informații

Cristian Blănuţă, 26 iulie 2014, Ora 15:57

  • print
  • |
ue-i-a-sanctionat-pe-sefii-serviciilor-rusesti-de-informatii-42031-1.jpg

Uniunea Europeană i-a sancționat, sâmbătă, pe șefii serviciilor rusești de informații și pe mai mulți membri din conducerea Consiliului rus de Securiate pentru implicarea acestora în criza din Ucraina, potrivit Jurnalului oficial al UE, relatează AFP.

Pe noua listă cu 15 persoane şi 18 entităţi vizate de blocarea averilor/activelor şi o interdicţie de călătorie în UE din cauza aducerii unor atingeri integrităţii teritoriale a Ucrainei figurează numele şefului Serviciului Federal de Securitate (FSB) Nikolai Bortnikov, al şefului serviciilor de informaţii, Mihail Fradkov, şi numele preşedintelui cecen Ramzan Kadîrov.

Astfel, pe listă se află în total 87 de persoane şi 20 de entităţi.

Membri ai conducerii Consiliului rus pentru Securitate, din care fac parte inclusiv Bortnikov şi Fradkov, sunt acuzaţi că au "contribuit la elaborarea politicii Guvernului rus care ameninţă integritatea teritorială, suveranitatea şi independenţa Ucrainei".

Kadîrov a făcut "declaraţii în favoarea anexării ilegale a Crimeei şi insurecţiei armate din Ucraina". La începutul lui iunie, el s-a declarat pregătit să trimită 74.000 de voluntari ceceni în Ucraina, în cazul în care i se cere acest lucru.

Printre entităţi figurează mai multe societăţi care au sediul în Crimeea, peninsula ucraineană anexată de către Rusia în martie, inclusiv un grup hotelier din Ialta.

 

EDITORIAL

Afacerea „incineratorul”

Afacerea „incineratorul”

  Afacerea „incineratorul” este o poveste urâtă, în spatele căreia se află interese mari, oameni im­portanți și, mai ales, bani. Mulți bani, pe care personaje lipsite de scrupule vor să-i facă pe sănătatea și chiar viața giur­giuvenilor. Noi am plecat pe firul ei, plecând de la prima locație &ici ...

STIRI RECENTE

FACEBOOK

ARHIVA

NEWSLETTER

Introduceti emailul dvs. mai jos pentru a primi ultimele stiri de pe site-ul Ziarulatac.ro

A.B.A. ACCOUNTING
12:43
BREAKING NEWS:

„Atac la persoană” atacă din nou