Un copil a învățat să citească singur la 2 ani și 4 luni! S-a apucat să învețe și 7 limbi străine

Anca Bratu, 23 ianuarie 2023, Ora 18:50

  • print
  • |
un-copil-a-invatat-sa-citeasca-singur-la-2-ani-i-4-luni-s-a-apucat-sa-invete-i-7-limbi-straine-47329-1.jpg

Un copil de 3 ani a intrat oficial în clubul celor mai inteligenți oameni din lume, devenind cel mai tânăr membru Mensa din Marea Britanie, după ce a dovedit că poate să citească fluent în șapte limbi și poate să numere până la 100 în toate aceste limbi. Teddy Hobbs, din Portishead, Somerset, Anglia, poate să numere până la 100 în șase limbi non-native, inclusiv mandarină, galeză, franceză, spaniolă și germană. Teddy a împlinit de curând 4 ani, dar a fost admis în Mensa - o organizație internațională a oamenilor cu un IQ mult peste medie - la 3 ani și 8 luni, conform digi24.ro.

A învățat să citească singur la doar 2 ani și 4 luni, iar acum este capabil să citească chiar și cărțile cu Harry Potter, atunci când părinții îi dau voie. Teddy a fost admis la Mensa la sfârșitul anului trecut, după ce a finalizat un test IQ la care a obținut 139 de puncte din 160 posibile. Până și părinții au rămas șocați, pentru că nu știau că el este chiar atât de inteligent, potrivit The Independent. Părinții, Beth Hobbs, 31 de ani, și Will Hobbs, 41 de ani, spun că nu s-au așteptat niciodată ca Theodore - care preferă numele Teddy - să intre în grup și nu au plănuit niciodată să solicite calitatea de membru.

„Ca să fiu sinceră, este o întâmplare totală că a intrat în Mensa. Nu ne-am propus niciodată să-l înscriem și chiar și atunci când l-am evaluat, am făcut asta ca să ne dăm seama ce poate și să știm ce facem mai târziu cu școala", a spus mama copilului. Beth spune că geniul lui Teddy vine totuși ca o binecuvântare și, în acelați timp, ca un blestem, pentru că manifestă puțin interes față de unele lucruri mai „normale" pentru un copil, cum ar fi jocurile și desenele animate. „Când am născut-o pe fiica noastră, i-am cumpărat lui Teddy o tabletă, ca să ne putem concentra asupra fetiței, dar el nu a fost niciodată foarte interesat să joace jocuri sau altceva. În schimb, îi place să folosească aplicații pentru a încerca să învețe să numere până la 100 în limbi străine. Asta înseamnă distracție pentru el", a mai spus mama.

Părinții spun că încearcă să-l învețe să fie „modest", având în vedere geniul său, pentru a-l împiedica să dezvolte orice fel de „complex de superioritate", care l-ar putea izola de alți copii. Deocamdată, Teddy se pare că nu este conștient de abilitățile sale, dar nu va fi pentru mult timp așa. „Prietenii lui abia recunosc câteva litere ale alfabetului, în timp ce el citește Harry Potter".

„A învățat singur să citească și când l-am dus la grădiniță am spus asta, dar educatoarele nu m-au crezut. În ziua aceea au chemat un profesor ca să vorbeascu cu el, apoi m-au sunat și mi-au spus că am avut dreptate, că a învățat să citească singur", a mai spus mama.

„Alegem cărți mai potrivite pentru vârsta lui, nu prea îl lăsăm să citească Harry Potter, dar el a ajuns la stadiul în care poate citi orice fel de carte... Înțelege foarte multe lucruri... Știe că este război în Ucraina și a făcut imediat legătura cu stragurile pe care levede peste tot... Vrea să devină medic într-o zi, pentru că îi place să joace îmreună cu prietenii de-a doctori la grădiniță", a mai spus mama băiețelului. Mensa este un grup internațional pentru persoane cu IQ ridicat, fondat în 1947.

 

EDITORIAL

Atac la prostie si incompetenta

Atac la prostie si incompetenta

Atac la prostie si incompetenta De ce acest titlu de ziar, care, la o apreciere superficială, ar putea lăsa impresia că încalcă deontologia profesională. Deontologia jurnalistică. Nu ai voie să ataci persoane. Nimic  însă mai fals. Dimpotrivă! Publicaţia  relanseze presa adevărată, presa de informaţie şi atitudine, p ...

STIRI RECENTE

FACEBOOK

ARHIVA

NEWSLETTER

Introduceti emailul dvs. mai jos pentru a primi ultimele stiri de pe site-ul Ziarulatac.ro

A.B.A. ACCOUNTING
21:53
BREAKING NEWS:

„Atac la persoană” atacă din nou