Un român de 27 de ani și-a cumpărat o mașină din Franța, cu 3500 de euro, dar a rămas fără ea. Ce s-a întâmplat la vamă

Mirela Ene, 6 ianuarie 2023, Ora 09:51

  • print
  • |
un-roman-de-27-de-ani-i-a-cumparat-o-ma-ina-din-franta-cu-3500-de-euro-dar-a-ramas-fara-ea-ce-s-a-intamplat-la-vama-47242-1.jpeg

Mulți români aleg să își achiziționeze autoturisme din alte state, precum Austria, Franța, Germania, Ungaria sau Polonia. Însă, există situații în care persoana care achiziționează o mașină să nu cunoască și „trecutul" ei. În această situație s-a aflat și un român de 27 de ani care și-a cumpărat o mașină din Franța, iar la vamă a aflat că, de fapt, apare în bazele de date europene ca fiind furată. Iată detaliile mai jos, în articol. 

Un român în vârstă de 27 de ani, care lucrează în Franța, și-a achiziționat un autoturism la prețul de 3500 de euro dintr-un parc auto. Achiziția a fost efectuată în vara anului trecut, însă tânărul nu știa că mașina se afla, de fapt, în bazele de date europene ca fiind furată. Când tânărul de 27 de ani s-a întors în România, la vamă a aflat ce „trecut" ascundea autoturismul pe care îl achiziționase doar cu câteva luni înainte, scrie Cancan.ro.

Românul de 27 de ani a descoperit la vamă, la intrarea în țară, că autoturismul pe care îl achiziționase era, de fapt, furat și dat spre vânzare.

„În data de 03 ianuarie, în jurul orei 10.00, în Punctul de Trecere a Frontierei Stânca - I.T.P.F. Iași, s-a prezentat pentru efectuarea formalităţilor de control necesare trecerii frontierei, pentru a intra în ţară, un cetățean român, în vârstă de 27 de ani, care conducea un autoturism marca Renault Megane, an de fabricație 2014.

Existând suspiciuni cu privire la situaţia juridică a autoturismului, colegii noștri au efectuat verificări suplimentare, ocazie cu care au constatat că autoturismul figurează în bazele de date ca fiind bun căutat pentru confiscare, semnalare introdusă de autoritățile din Franţa la data de 13.08.2022", se notează în comunicatul Poliției de Frontieră.

Tânărul nu știa că mașina cumpărată cu 3500 de euro din parcul auto din Franța era furată. Autoturismul a fost preluat de polițiștii de frontieră și se fac cercetări.

„Cu privire la aspectele constatate, bărbatul a declarat că a achiziționat autoturismul în cauză dintr-un parc auto autorizat din Franţa în iulie 2022, plătind suma de 3.500 de euro şi unde i s-au emis documentele autoturismului pe numele lui. Totodată a mai declarat că nu ştia că autoturismul este declarat furat", se mai arată în comunicat.

 

 

 

 

EDITORIAL

Atac la prostie si incompetenta

Atac la prostie si incompetenta

Atac la prostie si incompetenta De ce acest titlu de ziar, care, la o apreciere superficială, ar putea lăsa impresia că încalcă deontologia profesională. Deontologia jurnalistică. Nu ai voie să ataci persoane. Nimic  însă mai fals. Dimpotrivă! Publicaţia  relanseze presa adevărată, presa de informaţie şi atitudine, p ...

STIRI RECENTE

FACEBOOK

ARHIVA

NEWSLETTER

Introduceti emailul dvs. mai jos pentru a primi ultimele stiri de pe site-ul Ziarulatac.ro

A.B.A. ACCOUNTING
16:30
BREAKING NEWS:

„Atac la persoană” atacă din nou