Un tânăr de 27 de ani a fost ucis de forțele de securitate iraniene după ce a sărbătorit înfrângerea țării sale la Cupa Mondială din Qatar

Anca Bratu, 6 decembrie 2022, Ora 18:54

  • print
  • |
un-tanar-de-27-de-ani-a-fost-ucis-de-fortele-de-securitate-iraniene-dupa-ce-a-sarbatorit-infrangerea-tarii-sale-la-cupa-mondiala-din-qatar-47084-1.jpg

Un tânăr în vârstă de 27 de ani ar fi fost omorât de forțele de securitate iraniene după ce a ieșit în stradă să sărbătorească înfrângerea Iranului la Cupa Mondială de Fotbal din Qatar. 

Asociația pentru drepturile omului Iran Human Rights din Norvegia a declarat că Mehran Samak a fost împușcat în cap de forțele de ordine iraniene, când acesta a început să claxoneze din mașină, în orașul Bandar Anzali din Marea Caspică, pentru a sărbători înfrângerea echipei de fotbal din a țării sale, relatează BBC și CNN.

BBC a obținut chiar și un videoclip care arăta înmormântarea bărbatului miercuri dimineață, 30 noiembrie. În filmare, oamenii pot fi auziți scandând „Tu ești imoralul, eu sunt o femeie liberă", un slogan folosit frecvent în timpul protestelor.

Poliția iraniană neagă, însă că Samak a fost ucis de autorități, dar confirmă arestarea mai multor suspecți.

În urma meciului de fotbal dintre echipa noastră națională și SUA, o serie de răzvrătiți s-au adunat în cartierul Cheraq Bargh din Anzali și au fost descoperit cadavrul unui bărbat, care avea în jur de 30 de ani. Pe baza dovezilor existente, s-a constatat că el a fost împușcat cu o armă de vânătoare", a declarat șeful poliției Bandar Anzali, colonelul Jafar Javamardi, potrivit Tasnim, o agenție de presă aliniată la statul iranian.

Mijlocaşul internaţional iranian Saeid Ezatolahi, care a jucat în meciul cu SUA şi este din Bandar Anzali, a dezvăluit că îl cunoaşte pe Samak şi a postat o poză împreună cu el la o echipă de fotbal de tineret.

„După pierderea amară de aseară, vestea morţii tale mi-a incendiat inima", a scris Ezatolahi pe Instagram, descriindu-l pe Samak drept „un coechipier din copilărie".

El nu a comentat circumstanţele morţii prietenului său, dar a spus: „Într-o zi vor cădea măştile, adevărul va fi dezvăluit". „Nu asta merită tinerii noştri. Acest lucru nu este ceea ce merită naţiunea noastră", a mai adăugat el.

 

 

 

 

EDITORIAL

Atac la prostie si incompetenta

Atac la prostie si incompetenta

Atac la prostie si incompetenta De ce acest titlu de ziar, care, la o apreciere superficială, ar putea lăsa impresia că încalcă deontologia profesională. Deontologia jurnalistică. Nu ai voie să ataci persoane. Nimic  însă mai fals. Dimpotrivă! Publicaţia  relanseze presa adevărată, presa de informaţie şi atitudine, p ...

STIRI RECENTE

FACEBOOK

ARHIVA

NEWSLETTER

Introduceti emailul dvs. mai jos pentru a primi ultimele stiri de pe site-ul Ziarulatac.ro

A.B.A. ACCOUNTING
06:57
BREAKING NEWS:

„Atac la persoană” atacă din nou