Vești proaste! De la 1 ianuarie 2023 vom plăti mai mult pentru enegrgia electrică!

Anca Bratu, 2 decembrie 2022, Ora 20:27

  • print
  • |
ve-ti-proaste-de-la-1-ianuarie-2023-vom-plati-mai-mult-pentru-enegrgia-electrica-47059-1.jpg

Vești proaste pentru români! În următorii ani, toți vor trebui să aibă contoare inteligente, iar o parte din suma care va trebui plătită pentru instalarea unui astfel de aparat, va fi suportată de fiecare proprietar. Până în prezent, cei care şi-au montat, nu au plătit nicio taxă însă, pe viitor, există o lege implementată de Guvern, care prevede să fie plătită o taxă pentru ele. 

Până la finalul anului 2028, toți românii trebuie să aibă montate contoare inteligente, iar o parte din costul instalării acestor aparate va fi suportat direct din buzunarele fiecăruia. Aproximativ două milioane de contoare inteligente au fost montate, până în acest moment, în România, din cele 9 milioane. 

Potrivit observatornews.ro, prețul unui astfel de contor pornește de la 100 de euro și poate ajunge la 200 de euro. Așadar, cel mai probabil, potrivit aceleiași suese menționate anterior, ar putea fi vorba de 3-4% din costul aparatului ce va trebui plătit la factura de energie electrică, de fiecare proprietar. Până la finalul anului 2028, toată lumea trebuie să aibă montate astfel de contoare inteligente, conformSpynews.ro.

Aceste contoare inteligente pot fi coordonate de la distanță, ceea ce înseamnă că angajații companiilor vor putea citi indexul de la sediu, fără să se mai deplaseze la domiciliul consumatorului.

Dacă modificările aduse ordonanței pe energie, care vor fi dezbătute și supuse la vot în Parlament, vor primi undă verde, românii și-ar putea plăti în rate facturile la energie electrică a căror emitere a întârziat minimum trei luni.

Care vor fi tarifele la energie electrică de la 1 ianuarie 2023

- 0,68 de lei/KWh pentru un consum mai mic de 100 KWh/lună;

- 0,80 de lei/KWh pentru un consum între 100 KWh și 255KWh/lună;

- 1,3 lei/KWh - preț fix maxim pentru un consum care depășeste 255KWh/lună și pentru industria mare/marii consumatori;

 

 

 

EDITORIAL

Afacerea „incineratorul”

Afacerea „incineratorul”

  Afacerea „incineratorul” este o poveste urâtă, în spatele căreia se află interese mari, oameni im­portanți și, mai ales, bani. Mulți bani, pe care personaje lipsite de scrupule vor să-i facă pe sănătatea și chiar viața giur­giuvenilor. Noi am plecat pe firul ei, plecând de la prima locație &ici ...

STIRI RECENTE

FACEBOOK

ARHIVA

NEWSLETTER

Introduceti emailul dvs. mai jos pentru a primi ultimele stiri de pe site-ul Ziarulatac.ro

A.B.A. ACCOUNTING
21:56
BREAKING NEWS:

„Atac la persoană” atacă din nou