Victor Ciutacu, reacție spumoasă la scandalul de la înmormântarea lui Mihai Șora! "Toți proștii au pus botul la vrăjeala progresistă cu iz de telenovelă"

Diana Ionescu, 28 februarie 2023, Ora 19:36

  • print
  • |
victor-ciutacu-reactie-spumoasa-la-scandalul-de-la-inmormantarea-lui-mihai-ora-toti-pro-tii-au-pus-botul-la-vrajeala-progresista-cu-iz-de-telenovela-47550-1.jpg

Victor Ciutacu a reacționat, pe Facebook, în stilu-i caracteristic, la scandalul de la înmormantarea lui Mihai Șora. Slujba de înmormântare a filosofului Mihai Șora a fost marcată de un moment tensionat. Tom Șora, fiul filosofului, a luat cuvântul și a vorbit, timp de trei minute, despre relația cu tatăl său. 

Acesta a acuzat-o pe Luiza Palanciuc, soția cu 56 de ani mai tânără a lui Mihai Șora, că a blocat relația dintre el și tatăl său. Un preot a intervenit după trei minute și i-a luat microfonul lui Tom Șora. Slujba de înmormântare a avut loc la Biserica Albă din București.

„Am venit și în numele surorii mele, Sanda Șora, care nu a putut veni din motive de sănătate. Nu aș venit să țin acest discurs, acestă prelegere, dacă nu m-aș fi simțit obligat să fac lucrul ăsta. E spontană, nu am pregătit-o, am improvizat acum, dar am de spus niște lucruri care trebuie spuse, chiar dacă în cadrul ăsta au fost numai lucruri foarte frumoase aduse în sprit elevat, eu voi spune alte lucruri. Scurte.

Am aflat de moartea tatălui meu cu totul întâmplător, și anume o cunoștință a surorii mele a citit pe Facebook că a murit tatăl meu. Eu locuiesc în Germania. Și atunci sora mea, sâmbătă seara, mi-a spus că a murit tatăl nostru. Deci nu am fost înștiințat că a murit, am aflat întâmplător. Relația noastră, a familiei noastre cu tatăl nostru a fost sistematic împiedicată în ultimii 10 ani. Nu am putut lua legătura cu el nici telefonic, nici prin mail, a fost blocată. Nu puteam să dau telefon să vorbesc cu el, eram cenzurat. Am încercat de nenumărate ori în acești zece ani să iau contact cu el, nu am putut.

Acum trei ani am făcut o chestie specială: am venit neanunțat când erau demonstrațiile din august, din 2019, am venit spontan și acolo, practic, în piață, am vorbit cu tatăl meu și până la urmă, printr-o minune, am reușit să ne întâlnim de două ori într-un local, nu acasă. Și acolo am vorbit și a fost destul de bine ce am vorbit și am sperat că relația se va normaliza și că voi putea vorbi din nou, normal, la telefon, personal, cu tatăl meu care acum trei ani era lucid, se putea vorbi foarte bine cu el. După vreo două săptămâni, când m-am întors în Germania, am dat telefon să văd ce mai faci, cum îți merge.... Imposibil, nu am mai putut vorbi cu el", a declarat Tom Șora.

Filosoful Mihai Șora a murit sâmbătă, la vârsta de 106 ani, potrivit unui mesaj publicat pe pagina de Facebook a acestuia.

Reacția lui Victor Ciutacu

"Ce ocazie planetară au ratat grandios #reziștii să se rebranduiască! Îngropăciunea bătrânului patriarh stalinist putea fi un mare hit politic. Venea puhoiul de tefeliști, curgeau actorii-protestatari, aduceau și girafa de la Antipa, băga eMag prețurile-n bernă. Mă rog, dacă tot plătesc o grămadă de neghiobi degeaba, cu un pic de efort și relativă creativitate, scoteau un eveniment BTL care-i arăta drept adevărații oameni noi în politică.

Și, când colo, fiindcă Securitatea a nouă nu-i halește și i-a pus la index, s-a pus lacăt la logistică, multinaționalele au ținut angajații la program, a bătut vântul prin biserică și, capac la toate, a dat și fiul lui Șora drumul la brațe și a dezvăluit, la căpătâiul centenarului, butaforia al cărei actor fără voie a fost eseistul glossy. O bietă marionetă ținută-n geam de o nevastă rapace și infinit mai creativă decât toți proștii care au pus botul la vrăjeala progresistă cu iz de telenovelă...", scrie Victor Ciutacu.

 

 

 

EDITORIAL

Afacerea „incineratorul”

Afacerea „incineratorul”

  Afacerea „incineratorul” este o poveste urâtă, în spatele căreia se află interese mari, oameni im­portanți și, mai ales, bani. Mulți bani, pe care personaje lipsite de scrupule vor să-i facă pe sănătatea și chiar viața giur­giuvenilor. Noi am plecat pe firul ei, plecând de la prima locație &ici ...

STIRI RECENTE

FACEBOOK

ARHIVA

NEWSLETTER

Introduceti emailul dvs. mai jos pentru a primi ultimele stiri de pe site-ul Ziarulatac.ro

A.B.A. ACCOUNTING
02:07
BREAKING NEWS:

„Atac la persoană” atacă din nou