Victor Ponta după audierea din dosarul Referendumului: „Dacă aș fi avut ocazia să spun în fata procurorului ceea ce am spus astăzi, probabil, nu mai exista un dosar”

Mălina Andrei, 11 martie 2015, Ora 11:39

  • print
  • |
victor-ponta-dupa-audierea-din-dosarul-referendumului-daca-as-fi-avut-ocazia-sa-spun-in-fata-procurorului-ceea-ce-am-spus-astazi-probabil-nu-mai-exista-un-dosar-45894-1.jpg

Victor Ponta a fost audiat, miercuri, ca martor, la ICCJ, în Dosarului referendumului. La finalul audierii Victor ponta a declarat că a spus adevărul în fața instanței și că dacă ar fi avut ocazia să facă aceste declarții și în fața procurorilor, acest dosar nu ar mai existat.

„Dacă aș fi avut ocazia să spun în fata procurorului ceea ce am spus astăzi în fața instanței, probabil, nu mai exista astăzi un dosar. Am spus adevarul și numai adevărul despre faptul că deciziile politice privind suspendarea preşedintelui Traian Băsescu sunt decizii politice.

Nu este interzis de Codul penal să iei decizii politice. Într-o țară democratică nu ești sancționat penal pentru faptul că iei decizii politice. Ești sancționat sau apreciat de către alăgători. Și cred că toți cei care au votat la referendum au avut acest drept să voteze și nu trebuie să fie sancționați pentru asta. Între deciziile politice pe care le luăm zi de zi și răspunderi penale, este diferența dintre democrație si dictatură. Toate deciziile politice au fost luate de conducerea USL. Domnul Dragnea a avut ghinionul să fie singurul care nu era membru al Parlamentului.Vă reamintesc că în cazul domnului Dobre s-a cerut urmărirea penală și Parlamentul, în mod corect a respins acest lucru. Liviu Dragnea nu a făcut nimic singur și nu a făcut nimic ilegal, toți am făcut", a mai spus Ponta, la ieșirea de la audieri.

Premierul Victor Ponta a ajuns miercuri dimineață în jurul orei 9.00 la Înalta Curte de Casație și Justiție pentru a fi audiat ca martor în dosarul Referendumului. Cu câteva minute înaintea premierului, la Înalta Curte au ajuns și Liviu Dragnea și Mircea Dușa.

 

 

 

EDITORIAL

Afacerea „incineratorul”

Afacerea „incineratorul”

  Afacerea „incineratorul” este o poveste urâtă, în spatele căreia se află interese mari, oameni im­portanți și, mai ales, bani. Mulți bani, pe care personaje lipsite de scrupule vor să-i facă pe sănătatea și chiar viața giur­giuvenilor. Noi am plecat pe firul ei, plecând de la prima locație &ici ...

STIRI RECENTE

FACEBOOK

ARHIVA

NEWSLETTER

Introduceti emailul dvs. mai jos pentru a primi ultimele stiri de pe site-ul Ziarulatac.ro

A.B.A. ACCOUNTING
07:44
BREAKING NEWS:

„Atac la persoană” atacă din nou