Victor Ponta este audiat astăzi la ÎCCJ în dosarul „Referendumului”

Mălina Andrei, 11 martie 2015, Ora 07:28

  • print
  • |
victor-ponta-este-audiat-astazi-la-iccj-in-dosarul-referendumului-45885-1.jpg

Victor Ponta se va prezenta astăzi la ÎCCJ unde va fi audiat ca martor în dosarul Referendumului, în care este judecat Liviu Dragnea.

Premierul a fost citat în acest dosar de către Liviu Dragnea care are calitatea de inculpat.

Magistraţii au dispus să fie citaţi în dosar toţi martorii propuşi de avocaţii inculpaţilor.

De altfel, mai multe audieri vor avea loc astăzi, după ce zilele trecute au ajuns la instanţă şi fostul ministru Constantin Niţă şi Robert Negoiţă.

Premierul a anunţat că se va prezenta în faţa judecătorilor, pentru că în 2012 nu a fost nicio încercare de lovitură de stat.

Liviu Dragnea a fost trimis în judecată de procurorii DNA pe 7 octombrie 2013 pentru săvârşirea infracţiunii de folosire a influenţei sau autorităţii de către o persoană care deţine o funcţie de conducere într-un partid, în scopul obţinerii pentru sine sau pentru altul de foloase necuvenite.

Potrivit DNA, în calitate de secretar general al PSD, Liviu Dragnea, cu ocazia organizării şi desfăşurării referendumului din 29 iulie 2012, a uzat de influenţa şi autoritatea sa în partid în scopul obţinerii unor foloase nepatrimoniale de natură electorală, necuvenite, pentru alianţa politică din care făcea parte formaţiunea reprezentată de inculpat, şi anume îndeplinirea cvorumului de participare cu ajutorul voturilor obţinute în alte condiţii decât cele legale.

 

 

EDITORIAL

Afacerea „incineratorul”

Afacerea „incineratorul”

  Afacerea „incineratorul” este o poveste urâtă, în spatele căreia se află interese mari, oameni im­portanți și, mai ales, bani. Mulți bani, pe care personaje lipsite de scrupule vor să-i facă pe sănătatea și chiar viața giur­giuvenilor. Noi am plecat pe firul ei, plecând de la prima locație &ici ...

STIRI RECENTE

FACEBOOK

ARHIVA

NEWSLETTER

Introduceti emailul dvs. mai jos pentru a primi ultimele stiri de pe site-ul Ziarulatac.ro

A.B.A. ACCOUNTING
21:33
BREAKING NEWS:

„Atac la persoană” atacă din nou