Victor Ponta, o nouă nominalizare la MAE: Bogdan Aurescu

Mălina Andrei, 24 noiembrie 2014, Ora 17:11

  • print
  • |
victor-ponta-o-noua-nominalizare-la-mae-bogdan-aurescu-44528-1.jpg

Premierul Victor Ponta a retras nominalizarea făcută săptămâna trecută pentru postul de ministru de externe. Premierul a decis să facă o nouă nominalizare în persoana lui Bogdan Aurescu, care ocupa funcţia de secretar de stat în minister.

Marţi, 18 noiembrie, premierul Victor Ponta anunţa că propunerea pentru viitorul ministru de Externe era Mihnea Motoc, ambasadorul României la Uniunea Europeană.

Premierul Victor Ponta l-a propus pe Bogdan Aurescu, în locul lui Mihnea Motoc, pentru funcţia de ministru al Afacerilor Externe.

Potrivit unui comunicat de presă al Administraţiei Prezidenţiale, preşedintele Traian Băsescu a semnat, luni, decretul prin care se ia act de demisia lui Teodor Meleşcanu din funcţia de ministru al Afacerilor Externe şi se constată încetarea funcţiei acestuia de membru al Guvernului.

De asemenea, preşedintele Traian Băsescu a semnat decretul de numire a lui Bogdan Aurescu în funcţia de ministru al Afacerilor Externe.

Săptămâna trecută, Traian Băsescu a explicat că Mihnea Motoc nu poate fi numit încă ministru de extrerne, întrucât mai întâi trebuie să demisioneze din funcția de ambasador, pentru a preveni o situație de incompatibilitate.

Diplomat de carieră, Bogdan Aurescu a fost numit secretar de stat pentru afaceri strategice în Ministerul Afacerilor Externe la 4 februarie 2009. În perioada august 2010 - februarie 2012 a fost secretar de stat pentru afaceri europene, coordonând, de asemenea, Direcţia Politici de Securitate. În perioada martie - iunie 2012 a fost secretar de stat pentru afaceri globale. Din iunie 2012, este secretar de stat pentru afaceri strategice.

În perioada 2003-2004 a deţinut, în cadrul MAE, funcţia de subsecretar de stat - Agentul Guvernamental pentru Curtea Europeană a Drepturilor Omului, iar în intervalul 2004-2005 pe cea de secretar de stat pentru afaceri europene. Începând din septembrie 2004, Bogdan Aurescu a fost Agentul României pentru Curtea Internaţională de Justiţie, coordonând - pe tot parcursul procedurilor - activitatea echipei care a reprezentat România în procesul cu Ucraina de la Curtea Internaţională de Justiţie privind Delimitarea Maritimă în Marea Neagră, finalizat la data de 3 februarie 2009. În perioada 2010-2011 a fost negociator-şef pentru România al Acordului româno-american privind apărarea antirachetă şi al Declaraţiei Comune privind Parteneriatul Strategic pentru Secolul XXI dintre România şi SUA. Are, în prezent, gradul diplomatic de ministru-plenipotenţiar.

 

 

EDITORIAL

Afacerea „incineratorul”

Afacerea „incineratorul”

  Afacerea „incineratorul” este o poveste urâtă, în spatele căreia se află interese mari, oameni im­portanți și, mai ales, bani. Mulți bani, pe care personaje lipsite de scrupule vor să-i facă pe sănătatea și chiar viața giur­giuvenilor. Noi am plecat pe firul ei, plecând de la prima locație &ici ...

STIRI RECENTE

FACEBOOK

ARHIVA

NEWSLETTER

Introduceti emailul dvs. mai jos pentru a primi ultimele stiri de pe site-ul Ziarulatac.ro

A.B.A. ACCOUNTING
04:43
BREAKING NEWS:

„Atac la persoană” atacă din nou