VIITURILE au făcut prăpăd în VÂLCEA și GORJ. Autoritățile intervin cu ELICOPTERE. Oamenii sunt evacuați

Cristian Blănuţă, 29 iulie 2014, Ora 16:18

  • print
  • |
viiturile-au-facut-prapad-in-valcea-si-gorj-autoritatile-intervin-cu-elicoptere-oamenii-sunt-evacuati-42148-1.jpg

Alertă în Gorj după viitură. Zeci de persoane care locuiesc în zona Valea Gilortului din oraşul Novaci sunt evacuate după ce râul Gilort a ieşit din matcă din cauza precipitaţiilor abundente căzute în ultima perioadă.

Apa a ajuns şi la 5 metri înălţime. Casele aflate pe cursul apei sunt în pericol. Salvamontiştii intervin cu cordeline, iar un elicopter MAI survolează zona şi va prelua o parte din sinistraţi. Oamenii disperaţi şi-au luat copiii şi s-au refugiat în podurile caselor. 

Situaţia este critică şi în Vâlcea. Peste 50 de case au fost distruse de o viitură, iar 200 de oameni sunt izolaţi.

Râurile Gilort, Lotru şi Olteţ, aflate pe raza a trei judeţe din Oltenia, sunt vizate de o avertizare cod roşu de inundaţii, emisă, marţi, de Institutul Naţional de Hidrologie şi Gospodărire a Apelor, valabilă până la ora 23.00.

Potrivit hidrologilor, în intervalul orar 14,15 - 23,00, ca urmare a precipitaţiilor cu caracter torenţial înregistrate în ultimele ore şi a celor estimate, se vor înregistra scurgeri importante pe versanţi, torenţi, pâraie şi creşteri rapide de debite şi niveluri cu depăşirea cotelor de pericol pe râurile Gilort amonte s.h. Tg. Cărbuneşti (judeţul Gorj), pe Lotru (judeţul Vâlcea), pe cursul superior al Olteţului şi pe afluentul său Cerna (judeţele Gorj şi Vâlcea), anunță România TV.

Armata este pregătită să intervină în zonele afectate de inundaţii, a anunţat marţi Ministerul Apărării Naţionale. La solicitarea Comandamentului Naţional pentru Situaţii de Urgenţă şi a autorităţilor locale, Ministerul Apărării Naţionale este pregătit să intervină în zonele afectate de inundaţii cu 1.229 militari şi cu 206 mijloace tehnice.

Un elicopter al Ministerului Afacerilor Interne (MAI) a ajuns marţi în zona Novaci, unde survolează zona, iar în cazul în care va fi nevoie, acesta va prelua o parte din sinistraţi, a anunţat purtătorul de cuvânt al Prefecturii Gorj, Corina Belteu.

Potrivit acesteia, vor fi evacuate aproximativ 70 de familii ale căror locuinţe sunt în pericol din cauza debitului foarte crescut al râului Gilort.

 

 

EDITORIAL

Afacerea „incineratorul”

Afacerea „incineratorul”

  Afacerea „incineratorul” este o poveste urâtă, în spatele căreia se află interese mari, oameni im­portanți și, mai ales, bani. Mulți bani, pe care personaje lipsite de scrupule vor să-i facă pe sănătatea și chiar viața giur­giuvenilor. Noi am plecat pe firul ei, plecând de la prima locație &ici ...

STIRI RECENTE

FACEBOOK

ARHIVA

NEWSLETTER

Introduceti emailul dvs. mai jos pentru a primi ultimele stiri de pe site-ul Ziarulatac.ro

A.B.A. ACCOUNTING
07:07
BREAKING NEWS:

„Atac la persoană” atacă din nou