Viorel Hrebenciuc A DEMISIONAT din Parlament: ”Nu îmi este ușor, dar revin în 2016”

Mălina Andrei, 21 octombrie 2014, Ora 10:31

  • print
  • |
viorel-hrebenciuc-a-demisionat-din-parlament-nu-imi-este-usor-dar-revin-in-201643996-1.jpg

Vicepreşedintele Camerei Deputaţilor, deputatul Viorel Hrebenciuc, şi-a dat demisia din Parlament în urma dosarelor penale deschise pe numele său. Anunțul a fost făcut marți, de către președintele Camerei Deputaților Valeriu Zgonea.

Zgonea a spus că Hrebenciuc se va pune la dispoziția organelor de justiție și că este o decizie unilaterală.

"Mi-a spus că toată viața a fost un om foarte corect și că nu vrea să facă rău partidului și crede că această funcție pe care a câștigat-o în 2012 nu trebuie să fie un obstacol pentru domnia sa și pentru justiția din România. Astfel se va pune la dispoziția justiției. Vom anunța în primul plen, săptămâna viitoare, că luam act de demisie și apoi se va vacanta postul. Nu mai este nevoie de niciun vot în ceea îl privește pe domnul Hrebenciuc, rămâne dosarul pentru domnul deputat Ioan Adam. Hrebenciuc mi-a spus că are încredere în justiția din România, că vrea să meargă demn pe stradă și să ne poata privi in ochi", a declarat Valeriu Zgonea.

Viorel Hrebenciuc a afirmat că este decizia sa personală și că nu îi este ușor să plece din Parlament după 18 ani.

„Este perfect adevărat, am decis să demisionez. Vreau să-mi păstrez demnitatea, aşa cum am avut-o toată viaţa. Şi încă un lucru vă spun, că nu mă răzgândesc, ca să staţi liniştiţi. Sunt la dispoziția procurorilor. Este decizia mea personală și fiecare își face viața cum crede. Nu sunt dezamăgit, sunt foarte tare psihic, nu am niciun fel de problemă. După 18 ani în Parlament nu îmi este ușor, dar revin în 2016", a afirmat Hrebenciuc.

Deputatul PSD Viorel Hrebenciuc a fost anunţat, luni, de către procurorii DNA că este urmărit penal într-un nou dosar, în care este acuzat de instigare la infracţiunea de folosire, în orice mod, direct sau indirect, de informaţii ce nu sunt destinate publicităţii ori permiterea accesului unor persoane neautorizate la aceste informaţii, trafic de influenţă, folosire a influenţei în scopul obţinerii de foloase necuvenite şi cumpărare de influenţă.

Potrivit DNA, Hrebenciuc ar fi aflat informaţii din interiorul DNA cu ajutorul fostului şef al Serviciului Protecţie şi Pază (SPP) Dumitru Iliescu, acesta cerând şi obţinând de la un angajat al Direcţiei informaţii despre interceptarea deputatului.

 

 

EDITORIAL

Atac la prostie si incompetenta

Atac la prostie si incompetenta

Atac la prostie si incompetenta De ce acest titlu de ziar, care, la o apreciere superficială, ar putea lăsa impresia că încalcă deontologia profesională. Deontologia jurnalistică. Nu ai voie să ataci persoane. Nimic  însă mai fals. Dimpotrivă! Publicaţia  relanseze presa adevărată, presa de informaţie şi atitudine, p ...

STIRI RECENTE

FACEBOOK

ARHIVA

NEWSLETTER

Introduceti emailul dvs. mai jos pentru a primi ultimele stiri de pe site-ul Ziarulatac.ro

A.B.A. ACCOUNTING
21:19
BREAKING NEWS:

„Atac la persoană” atacă din nou