Vizita lui Joe Biden la Kiev, motiv de furie și ironii acide în Rusia!

Anca Bratu, 20 februarie 2023, Ora 18:37

  • print
  • |
vizita-lui-joe-biden-la-kiev-motiv-de-furie-i-ironii-acide-in-rusia-47504-1.jpg

Bloggerii militari și corespondenții de război din Rusia au criticat dur Kremlinul fiindcă nu a putut împiedica vizita lui Joe Biden în Ucraina în timp ce Dmitri Medvedev a vorbit despre un legământ până la moarte al președintelui american, scrie hotnews.ro.

CNN îl citează pe Igor Ghirkin, fostul comandant al separatiștilor pro-ruși din Donbas care între timp a devenit unul dintre cei mai cunoscuți bloggeri militari din Rusia, care a afirmat că Biden ar fi putut să meargă inclusiv până la Bahmut, epicentrul luptelor din estul Ucrainei, fără să pățească nimic.

„N-aș fi surprins dacă bunicul (el nu e bun oricum pentru nimic decât provocări simple) este dus și la Bahmut", a scris el pe canalul său de Telegram înainte ca președintele american să părăsească Ucraina.

„ȘI NIMIC NU I SE VA ÎNTÂMPLA", a scris el doar cu majuscule pentru a-și sublinia ideea.

Culmea ironiei: Biden a ajuns la Kiev înaintea lui Putin

Jurnalistul rus Serghei Mardan a adoptat un ton și mai agresiv, catalogând vizita lui Biden drept o „demonostrație de umilire a Rusiei". 

„Biden la Kiev. Demonstrație de umilire a Rusiei. Poveștile cu arme hipersonice miraculoase pot fi lăsate pe seama copiilor. La fel ca vrăjelile cu războiul sfânt pe care îl purtăm împotriva Occidentului colectiv", a scris el pe Telegram într-o aparentă referință la armele „invincibile" pe care Moscova spune că le-a dezvoltat.

„Bănuiesc că se iau pauze de prânz în războiul sfânt", a adăugat acesta.

„Zapiski michmana Ptichkina", un canal de Telegram administrat de membri ai armatei și forțelor navale ruse", a notat ironic că Biden a ajuns la Kiev înaintea președintelui Vladimir Putin.

„La aproape un an de la începerea operațiunii militare speciale noi îl așteptăm în orașul rusesc Kiev pe președintele Federației Ruse, nu pe cel al Statelor Unite", au scris administratorii acestui canal.

Dmitri Medvedev, unul dintre cei mai fideli aliați ai lui Putin, a scris și el pe Telegram despre vizita lui Biden la Kiev în contextul în care Kremlinul nu a pronunțat deocamdată o poziție oficială asupra acesteia.

„Biden, după ce a primit garanții de securitate, a mers în final la Kiev. El a promis multe arme și a jurat credință până la moarte regimului neonazist. Și, bineînțeles, au fost invocări reciproce despre victoria care urmează să vină cu noile arme și un popor curajos", a afirmat fostul premier și președinte al Rusiei, potrivit The Guardian.

El a subliniat că „este important de notat că Occidentul chiar trimite destul de regulat arme și bani Kievului".

„În cantități uriașe, permițând complexului militar-industrial al țărilor membre NATO să câștige bani, și, bineînțeles, să sifoneze unele arme pentru a fi vândute teroriștilor din jurul lumii", a adăugat Medvedev.

Niciunul dintre cei citați nu a făcut referire la declarațiile lui Jake Sullivan, consilierul pentru securitate națională al Casei Albe, care a declarat luni după-amiaza că partea rusă a fost informată cu privire la vizita pe care Biden urma să o efectueze la Kiev.

 

 

 

EDITORIAL

Atac la prostie si incompetenta

Atac la prostie si incompetenta

Atac la prostie si incompetenta De ce acest titlu de ziar, care, la o apreciere superficială, ar putea lăsa impresia că încalcă deontologia profesională. Deontologia jurnalistică. Nu ai voie să ataci persoane. Nimic  însă mai fals. Dimpotrivă! Publicaţia  relanseze presa adevărată, presa de informaţie şi atitudine, p ...

STIRI RECENTE

FACEBOOK

ARHIVA

NEWSLETTER

Introduceti emailul dvs. mai jos pentru a primi ultimele stiri de pe site-ul Ziarulatac.ro

A.B.A. ACCOUNTING
02:01
BREAKING NEWS:

„Atac la persoană” atacă din nou