Windows 10 a fost prezentat! Cortana și Xbox app vin pe PC, dispare Internet Explorer

Mălina Andrei, 22 ianuarie 2015, Ora 11:29

  • print
  • |
windows-10-a-fost-prezentat-cortana-si-xbox-app-vin-pe-pc-dispare-internet-explorer-45283-1.jpg

Miercuri, 21 ianuarie, a avut loc evenimentul Microsoft cu ocazia prezentării Windows 10.

Windows 10 a fost anunțat oficial în urmă cu câteva luni, dar de abia în cadrul acestui eveniment Microsoft a dezvăluit pe larg noile funcționalități ale mult-așteptatului sistem de operare.

Microsoft prezintă și un display de 84 de inch numit Microsoft Surface Hub! Are un computer integrat. Poți scrie pe el, fiind construit special pentru locul de munca.

"Toate device-urile ce funcționează cu Windows 8.1 și Windows Phone 8.1 vor primi un upgrade gratuit la Windows 10 în primul an! Iar toate cele care funcționează cu Windows 7 vor primi upgrade la Windows 10. Punct!"

"Credem ca este timpul să construim un nou browser pentru web" anunță Belfiore. Codename: Project Spartan, cu un nou UI complet schimbă și un nou rendering engine. Cortana va fi integrată în browser.

Windows 10 va proteja cel mai bine datele utilizatorilor. "Sistemul de securitate din Windows 10 ar fi prevenit atacurile care au ajuns în știri în ultima vreme".

Windows 10 are susținere pentru plăcile de dezvoltare, astfel încât dispozitivele Internetului Tuturor Lucrurilor să se poată îmbogăți cu dispozitive pe bază de Windows.

Peste 1,7 milioane de utilizatori Windows Insider au instalat versiunea de preview pe un număr mare de dispozitive. Se pare că gigantul din Redmond chiar a început să asculte de feedback-ul primit de la testeri.

Windows 10 VA FI GRATUIT pentru utilizatorii de Windows 8.1, Windows Phone 8.1 și Windows 7, timp de un an de la lansare.

Prin Windows as a Service - noua platformă de dezvoltare - creatorii de aplicații vor putea face programe pentru toate dispozitivele care vor rula Windows 10.

Joe Belfiore a prezentat și cum va arăta Windows 10 pe dispozitive. Aflăm că meniul de Start se poate redimensiona pe tot ecranul. Setările și Control Panel au fost puse în același loc. Prin Cotinuum, modul de interacțiune dintre modul de laptop și cel de tabletă (pentru hibride) va fi optimizat pentru fiecare tip de interacțiune în parte. Mai mult, atât aplicațiile cât și programele pot fi acționate la fel în modul tabletă.

Cortana a primit și ea îmbunătățiri. Joe Belfiore poate purta discuții naturale cu asistentul virtual Cortana. Inteligența artificială este incredibilă. Amintește de cea din filmul Her. Cortana ajunge și pe Windows 10, în versiunea de desktop. Bara de căutare de lângă butonul de Start va fi "casa" Cortanei pe Windows 10. Utilizatorul poate căuta în scris sau poate vorbi cu PC-ul. Belfiore a întrebat-o dacă va avea nevoie de o jachetă mâine.

Din păcate nu a fost prezentată și versiunea de Windows 10 pentru mobil, conform unor surse din cadrul Microsoft, citate de ZDNet. În schimb, prima lansare publică a SKU-ului windows 10 mobile nu va avea loc până spre finalul lunii februarie.

Mai multe pe Yoda.ro

 

 

EDITORIAL

Atac la prostie si incompetenta

Atac la prostie si incompetenta

Atac la prostie si incompetenta De ce acest titlu de ziar, care, la o apreciere superficială, ar putea lăsa impresia că încalcă deontologia profesională. Deontologia jurnalistică. Nu ai voie să ataci persoane. Nimic  însă mai fals. Dimpotrivă! Publicaţia  relanseze presa adevărată, presa de informaţie şi atitudine, p ...

STIRI RECENTE

FACEBOOK

ARHIVA

NEWSLETTER

Introduceti emailul dvs. mai jos pentru a primi ultimele stiri de pe site-ul Ziarulatac.ro

A.B.A. ACCOUNTING
14:56
BREAKING NEWS:

„Atac la persoană” atacă din nou