Ziua internațională a FERICIRII. Prima zi a primăverii celebrată odată cu FERICIREA

Mălina Andrei, 20 martie 2015, Ora 10:28

  • print
  • |
ziua-internationala-a-fericirii-prima-zi-a-primaverii-celebrata-odata-cu-fericirea-46037-1.jpg

Ziua internațională a fericirii este marcată, anual, la data de 20 martie. A fost proclamată de Adunarea Generală a ONU în rezoluția 66/281 din 12 iulie 2012, cu scopul de a evidenția faptul că fericirea și starea de bine sunt țeluri și aspirații omenești universale.

Oamenii de ştiinţă susţin că fericirea depinde foarte mult de lucrurile mărunte din viaţa noastră. Psihologii afirmă că trebuie să zâmbim mai mult, să dormim nu mai puţin 6 ore şi 15 minute, să ne găsim un loc de muncă aproape de casă şi să facem câte ceva nou în fiecare zi.

Ziua Internaţională a Fericirii a fost sărbătorită pentru prima dată în 2013, pe data de 20 martie. Decizia fost luată în 2012 de Organizaţia Naţiunilor Unite (ONU).ONU speră ca iniţiativa să încurajeze guvernele să ia în considerare starea de bine a cetăţenilor şi să nu îşi mai concentreze eforturile doar pe creşterea economică.

"Căutarea fericirii este unul dintre obiectivele fundamentale ale fiinţei umane", arată Adunarea ONU în Rezoluţia adoptată prin consens. Documentul cere celor 193 de ţări membre să celebreze această zi "în manieră potrivită, în special prin activităţi educative" şi să abordeze politici publice care să crească bunăstarea popoarelor.

„Fericirea poate avea diferite semnificaţii pentru oameni. Dar toţi putem cădea de acord asupra unui lucru: acela că fericirea înseamnă să lucrăm împreună la încheierea conflictelor, la eradicarea sărăciei şi a altor condiţii regretabile în care foarte mulţi dintre semenii noştri trăiesc", este mesajul transmis de secretarul Naţiunilor Unite Ban Ki-moon, la prima Zi Internaţională a fericirii.

În anul 2015, Fundația Națiunilor Unite, împreună cu artistul Pharell Williams, organizează, la 20 martie, un eveniment la sediul ONU din New York, la care sunt invitați să participe, în special, tineri. În discursurile lor, Pharell Williams, Philippe Cousteau și Sylvia Earle, ultimii doi sunt experți în climatologie, vor sublinia influența schimbărilor climatice asupra fericirii și bunăstării populației, aceasta fiind tematica ediției din 2015 a Zilei internaționale a fericirii. Se va explica modul în care schimbările climatice sunt unul din factorii declanșatori ai unor fenomene meteo extreme, precum furtuni, inundații și secetă, toate având un impact extrem de negativ asupra satisfacției de viață a oamenilor afectați. În plus, Fundația Națiunilor Unite a creat și site-ul liveearth.org, unde circa un miliard de oameni sunt așteptați să semneze o petiție pentru luarea de măsuri pentru combaterea modificărilor climatice.

Problematica influenței schimbărilor climatice asupra bunăstării și fericirii umane este cu atât mai relevantă cu cât, în decembrie 2015, liderii din fiecare țară membru ONU se vor întâlni, la Paris, pentru a marca acțiunile împotriva schimbărilor climatice ca fiind o prioritate globală.

Schimbările climatice reprezintă deja o preocupare pentru numeroase organisme internaționale. Pe site-ul Agenției Europene de Mediu, acestea sunt definite ca fiind ''o actualitate: temperaturile cresc, tiparele precipitațiilor se schimbă, ghețarii și zăpada se topesc, iar nivelul mediu global al mărilor crește. Ne așteptăm ca aceste schimbări să continue, iar condițiile meteorologice extreme care conduc la riscuri de genul inundațiilor și a secetei să devină mai frecvente și intensitatea lor să sporească''.

 

 

EDITORIAL

Atac la prostie si incompetenta

Atac la prostie si incompetenta

Atac la prostie si incompetenta De ce acest titlu de ziar, care, la o apreciere superficială, ar putea lăsa impresia că încalcă deontologia profesională. Deontologia jurnalistică. Nu ai voie să ataci persoane. Nimic  însă mai fals. Dimpotrivă! Publicaţia  relanseze presa adevărată, presa de informaţie şi atitudine, p ...

STIRI RECENTE

FACEBOOK

ARHIVA

NEWSLETTER

Introduceti emailul dvs. mai jos pentru a primi ultimele stiri de pe site-ul Ziarulatac.ro

A.B.A. ACCOUNTING
16:35
BREAKING NEWS:

„Atac la persoană” atacă din nou