Afacerea "Dog Town" și Sorin Oprescu

Cristian Blănuţă, 6 septembrie 2013, Ora 11:18

  • print
  • |
afacerea-dog-town-i-sorin-oprescu-33942-1.jpg

Primarul general, Sorin Oprescu, se lăuda anul trecut că va curăța străzile de zecile de mii de maidanezi.

Soluția era atunci proiectul Asociației Portico, numit "Dog Town" - sau Orașul Câinilor, un loc special pentru cazarea maidanezilor. Sorin Oprescu a participat chiar și la inaugurarea adăpostului din Giurgiu, informează ProTV.

La 35 de kilometri de București, în județul Giurgiu, de mai bine de un an funcționează ceea ce se anunța a fi cel mai mare oraș de câini din România.
Primarul Sorin Oprescu declara anul trecut, în luna mai, la inaugurarea acestui adăpost, că aici ar trebui, în primă fază, să fie găzduiți 2000 de câini, urmând ca în anii următori capacitatea să crească la aproximativ 10.000 de câini.
În realitate, doar două dintre cele șase hale au fost amenajate, iar costurile investiției s-au ridicat la 1,5 milioane de lei.
Așa că, în prezent, cifrele contrazic datele de anul trecut. Acum, pot fi adăpostiți doar 400 de câini, iar în acest moment, în padocurile de la Dog Town sunt ținuți 392.

Despre "Dog Town" a vorbit deschis chiar primarul Sorin Oprescu încă de anul trecut. În vizita sa de inaugurare a adăpostului, edilul a declarat că problema câinilor comunitari este ca și rezolvată odată cu apariția acestui hangar imens destinat maidanezilor strânși de pe străzile Bucureștiului.
"Aș vrea ca la sfârșitul acestei veri să nu mai fie o problemă pentru bucureșteni", spunea atunci Oprescu.
Suntem la finalul unei alte veri și nici vorbă de vreo rezolvare. Avem în continuare 65.000 de câini printre noi.

Altfel, dincolo de aceste cifre care nu arată nici pe departe adevăratul dezastru administrativ, în imaginile festiviste cu panglici tăiate totul pare roz. Și cum să nu fie așa, dacă adăpostul inaugurat anul trecut aparține unor apropiați ai primarului general.
Asociația Portico, aceea care patronează Dog Town, a fost fondată de trei tineri. Primul, Alexandru Arsenescu, apare în Monitorul Oficial pe lista sponsorilor principali în campania electorală a lui Sorin Oprescu din 2009. A cotizat atunci cu 10.000 de euro.
Fondator este și Răzvan Imbri, care apare, tot în Monitorul Oficial, alături de fiul primarului, Mircea Oprescu, în momentul în care a preluat de la acesta o societate comercială, ceea ce demonstrează că se cunosc.

Al treilea fondator, Iuruc Gabriel Apostol, este și el partener de afaceri cu Alexandru Arsenescu, potrivit datelor de la Registrul Comerțului.
"Eu i-am chemat pe prietenii fiului meu și le-am zis să mă ajute, că nu mă mai ajung cu banii de la buget. Vreau în continuare să-i ajut prin sponsorizări și cum pot să ajung la 10.000?", a declarat Sorin Oprescu.
Adăpostul de câini "Dog Town" din Giurgiu este unul la standarde europene, în care lucrează 17 persoane. Potrivit Ministerului de Finanțe, Asociația "Portico", proprietarul adapostului "Dog Town", a avut anul trecut câștiguri de peste 200.000 de euro.

"Avem și alte activități, iar adăpostul de câini nu implică fonduri publice, ci din sponsorizări private", a spus Florian Fugasin, director executiv Dog Town.
Așadar, Asociația Portico susține că nu primește bani de la Primăria Capitalei și pretinde că întreținerea celor 400 de câini aflați acum în grijă e făcută doar din finanțări private.
Potrivit inițiatorilor proiectului, aici ar fi trebuit să fie aduși încă de anul trecut 2000 de câini, iar pe termen lung, cifra maidanezilor cazați aici să crească la 10.000.

 

EDITORIAL

Afacerea „incineratorul”

Afacerea „incineratorul”

  Afacerea „incineratorul” este o poveste urâtă, în spatele căreia se află interese mari, oameni im­portanți și, mai ales, bani. Mulți bani, pe care personaje lipsite de scrupule vor să-i facă pe sănătatea și chiar viața giur­giuvenilor. Noi am plecat pe firul ei, plecând de la prima locație &ici ...

STIRI RECENTE

FACEBOOK

ARHIVA

NEWSLETTER

Introduceti emailul dvs. mai jos pentru a primi ultimele stiri de pe site-ul Ziarulatac.ro

A.B.A. ACCOUNTING
15:52
BREAKING NEWS:

„Atac la persoană” atacă din nou