ASPA a risipit banii, maidanezii au rămas pe străzi

Cristian Blănuţă, 8 septembrie 2013, Ora 08:41

  • print
  • |
aspa-a-risipit-banii-maidanezii-au-ramas-pe-strazi-33976-1.jpg

În ultimul ceas, primarul general cere un audit la ASPA, autoritatea care nu este în stare să adune câinii de pe străzi.

Acuzați că risipesc fondurile, responsabilii încep să scoată deconturile pe masă și susțin că au cheltuit prea puțin din ce li s-a alocat.
Din sumele plătite reiese că reprezentanții ASPA sunt la zi cu facturile de internet, telefonie, apă și chirii, dar niciun leu din cei dați nu se vede și pe stradă. Câinii, tot mai mulți și tot mai agresivi, îi pun în pericol pe oameni, la fiecare colț, potrivit ProTV.
O scenă tipică pentru București, petrecută la Piața Crângași, unde 50 de patrupede stau tolănite pe sub mașini. Zona e plină de copii cu bunicii lor.
Polițistul face trimitere la hingheri.
"Nu e la noi problema, nu ne ocupăm, poliția comunitară, primăria, hingherii. Eu ce să le fac, trebuie sesizați ei".

Șefii hingherilor își recunosc neputința. Susțin că nu au cheltuit până acum decât 2,8 milioane de lei, adică nicio șesime din suma alocataă și cea mai mare plată ar fi mers către extinderea adăpostului din Mihăilești.

854.000 de lei au fost deja plătiți pentru noi adăposturi, care zac goale. Nici pe sterilizare nu s-au cheltuit bani mulți - 170.000 de lei.

Continuând lista cheltuielilor fără rezultate, pe carburant s-au plătit 22.000 de lei în perioada ianuarie-august. Rezultă 2700 de lei pe lună, câte 900 de lei pentru fiecare dintre cele 3 autoutilitare.


Concret, fiecare mașină a făcut două plinuri pe lună - adică hingherii au alergat mult și fără eficiență.
Edilii nu explică nici acum ce decontări intră la cele 7,7 milioane de lei, destinate pentru "alte bunuri și servicii".
Primarul Oprescu recunoaște însă că trebuie făcute verificări în contabiliatatea ASPA: "Facem audit, în șapte zile vom avea rezultatul".
Auditul ar trebui să lămurească și organigrama extrem de stufoasă.


În subordinea ASPA ar trebui să existe Poliția Veterinară, cu atribuții clare - să preia toate reclamațiile, să țină evidența animalelor de pe stradă, și chiar mai mult - să le fotografieze și filmeze pe cele ridicate.

 

EDITORIAL

Afacerea „incineratorul”

Afacerea „incineratorul”

  Afacerea „incineratorul” este o poveste urâtă, în spatele căreia se află interese mari, oameni im­portanți și, mai ales, bani. Mulți bani, pe care personaje lipsite de scrupule vor să-i facă pe sănătatea și chiar viața giur­giuvenilor. Noi am plecat pe firul ei, plecând de la prima locație &ici ...

STIRI RECENTE

FACEBOOK

ARHIVA

NEWSLETTER

Introduceti emailul dvs. mai jos pentru a primi ultimele stiri de pe site-ul Ziarulatac.ro

A.B.A. ACCOUNTING
22:19
BREAKING NEWS:

„Atac la persoană” atacă din nou