Cel mai bogat procuror din România: Mihaela Cozmaciuc, procuror în cadrul Parchetului de pe lângă Curtea de Apel Bucureşti

Constantin Georgescu, 3 februarie 2013, Ora 20:12

  • print
  • |
cel-mai-bogat-procuror-din-romania-mihaela-cozmaciuc-procuror-in-cadrul-parchetului-de-pe-langa-curtea-de-apel-bucuresti-29262-1.jpg

Aceasta, conform declaraţiei de avere, are 18 conturi în 8 bănci diferite şi o avere declarată de peste 140.000 de euro, 9.000 dolari şi peste 73.400 lei, 4 terenuri intravilane, două apartamente şi o maşină marca OLTCIT.

Deşi foarte bogată, Mihaela Cozmaciuc este cercetată disciplinar de CSM pentru promovarea unui RECURS la RECURS. Neglijenţă sau necunoaşterea legislaţiei în domeniu ?

Ziarul ATAC a publicat, de-a lungul timpului, mai multe articole, trăgând numeroase semnale de alarmă în legătură cu un conflict şi desfăşurarea a numeroase procese care au ca protagoniste două societăţi comerciale şi în mod special implicarea directă a unor persoane, factori de decizie în importante instituţii ale statului , în speţă ADS , judecători şi procurori ai instanţelor bucureştene şi nu numai.

Să le luăm pe rând.
Această întâmplare se poate compara cu scenariul clasic al filmelor cu mafioţi, în care Nașul îşi cheamă mâna dreaptă să contacteze pe x, y şi z pentru rezolvarea problemei. În această poveste mâna dreaptă este un tânăr de circa 30 ani, care, încântat de sarcina primită, porneşte vijelios la treabă. Şi chiar îi iese pasienţa, reuşind, cu ajutorul celor recomandaţi de NAȘUL mare, să câştige un proces. Proces care aduce, în timp, un prejudiciu de peste 20 milioane de euro statului român. Acest fapt nu interesează pe niciuna dintre autorităţile competente, chiar dacă este vorba de circa 8.500 ha de teren arabil care, evident, aparţine statului român, adică nouă, tuturor.

Lupul, paznic la oi
Pentru a putea întoarce o hotărâre definitivă şi irevocabilă, mintea diabolică a unor avocaţi şi nu numai, găsesc totuşi o nouă cale de atac. Găsesc formula magică: RECURS LA RECURS.

Pentru a pune ideea în practică aveau nevoie de un procuror care să poată fi convins cu actele existente, care nu prea erau, că recursul la recurs este perfect legal în justiţia românească. În scurt timp, Mihaela Cozmaciuc, procuror în cadrul Parchetului de pe lângă Curtea de Apel Bucureşti, primeşte dosarul cu speţa rămasă definitivă irevocabilă şi executorie. Dar mai era o problemă: trebuia aşteptat ca procurorul general de la CAB să plece în concediu. Şi a plecat. Acum problema era rezolvată. Procurorul Mihaela Cozmaciuc a admis cererea intervenientului, încălcând tot ce se putea în materie de drept comercial, promovând RECURSUL LA RECURS. Procurorul Cozmaciuc nu a ţinut cont, printre altele, nici de faptul că, prin gestul său, produce un prejudiciu, statului, de peste 20 milioane de euro.

Pentru ca recursul la recurs să aibă o tentă de legalitate, este băgat în cărţi nimeni altul decât Adrian Didea, la vremea respectivă adjunct la ADS, instituţie care are rolul de-a gestiona tot ce înseamnă pământ românesc. Didea, fiind un bun executant, nu stă mult pe gânduri şi, în data de 17-05-2012 , după ora 22, trimite către ICCJ, Secţia Comercială, adresa cu nr. 145232, prin care el, Adrian Didea, adjunct la ADS , își însușește recursul.

În această adresă, el, marele adjunct, explică şi de ce a conceput de unul singur, semnat şi trimis adresa: ,,ÎNTRUCÂT ATÂT PARCHETUL CÂT ŞI ADS SUNT DOUĂ INSTITUŢII CARE APĂRĂ INTERESELE STATULUI ROMÂN". Ei, domnule Adrian Didea, zici că aperi interesele statului? CUM? Prin rezilierea contractului dintre ADS şi SC VITIFAM, statul pierde, în timp, peste 20 milioane de euro, iar ADS va trebui să restituie redevenţa plătită anticipat, la semnarea contractului, în valoare de câteva milioane de euro. Despre implicarea lui Didea veţi putea citi modul şi cauzele care l-au determinat să compună aceea adresă către Parchet, cât şi consecinţele acestui gest necugetat, în numerele viitoare ale ziarului ATAC.

Procurorul Mihaela Cozmaciuc, reclamată la CSM

Cât de bogată este MIHAELA COZMACIUC, procuror în cadrul Parchetului de pe lângă Curtea de Apel Bucureşti!

Fiecare dintre noi ne dorim un trai îmbelşugat, pentru noi, cât şi pentru cei dragi. Fiecare dintre noi trăim din banii mulţi sau puţini câştigaţi prin munca prestată. Când avem nevoie de mai mulţi bani căutăm să împrumutăm, de la cine putem: rude, prieteni, colegi, bănci etc. Aceşti bani îi împrumutăm cu un scop bine definit şi pentru nevoi stringente. În cazul procurorului Mihaela Cozmaciuc, lucrurile stau cu totul altfel.

Peste 18 depozite în 8 bănci diferite, în total peste 140.000 de mii de euro, 9.000 dolari şi 73.400 lei. În paralel, conform declaraţiei de avere a acesteia, are şi câteva credite la câteva bănci, dar şi împrumuturi de la o persoană fizică - Puiu Mihail. Aici se nasc mai multe întrebări. De ce tu, procuror, împrumuţi bani în numele tău, când creditorul este coleg cu soţul tău, ambii - parteneri în propriul lor cabinet de avocatură?

Nu este nimic ilegal, acest fapt poate ridica doar semne de întrebare pentru cei de la inspecţia judiciară şi nu numai. Mai mult de atât, faci credite la câteva bănci care sunt purtătoare de dobânzi, pentru ce ai nevoie de aceşti bani când tu nu îi foloseşti, ci doar plăteşti dobânzile lunare, iar conturile personale sunt burduşite cu euro, dolari şi lei?

Familia Cozmaciuc, deşi plină de bani, locuieşte, conform declaraţiei de avere, într-un apartament de numai 72 metri pătraţi, celălalt apartament fiind închiriat pentru o sumă anuală de 4725 de lei.

 

 

EDITORIAL

Afacerea „incineratorul”

Afacerea „incineratorul”

  Afacerea „incineratorul” este o poveste urâtă, în spatele căreia se află interese mari, oameni im­portanți și, mai ales, bani. Mulți bani, pe care personaje lipsite de scrupule vor să-i facă pe sănătatea și chiar viața giur­giuvenilor. Noi am plecat pe firul ei, plecând de la prima locație &ici ...

STIRI RECENTE

FACEBOOK

ARHIVA

NEWSLETTER

Introduceti emailul dvs. mai jos pentru a primi ultimele stiri de pe site-ul Ziarulatac.ro

A.B.A. ACCOUNTING
22:11
BREAKING NEWS:

„Atac la persoană” atacă din nou