Cine e în spatele SCANDALULUI SNOWDEN?

Cristian Blănuţă, 3 noiembrie 2013, Ora 13:04

  • print
  • |
cine-e-in-spatele-scandalului-snowden-35503-1.jpg

Un imens scandal s-a declanșat după ce au apărut public informații care indicau că Statele Unite ale Americii ar fi fost implicată într-o mega afacere de spionaj, prin care liderii lumii erau monitorizați (ascultați) de spionii americani, scrie www.evz.ro.

UN SCANDAL PENTRU ACOPERIREA ALTUI SCANDAL
Americanii controlează toată lumea, sună enunțul. Ei urmăresc tot și pe toți. Scandalul a izbucnit după reuniunea G 20 de la Sankt Petersburg, de unde o altă informație trebuia acoperită marelui public. Rușii au dat invitațiilor occidentali un cadou: USB-uri și încărcătoare de telefoane. Un cadou nevinovat, ar spune unii. Probabil și cel mai ageamiu spion ar râde în hohote. Rușii vroiau și ei să pună mâna pe niște informații. Au făcut-o probabil să arate că ei vor să facă jocul. Mai precis că încă sunt în Marele Joc. Occidentalii însă, creduli cum îi știm, au acceptat darurile și le-au folosit. Acum serviciile de contraspionaj se chinuie să repare dandanaua.

"Marele scandal de spionaj" este, de fapt, un mare fâs. Toată lumea spionează pe toată lumea. E secretul lui Polichinelle. Și, evident, fiecare vrea să scoată în evidență că celălalt e mai spion decât el. E un joc de manipulare și diversiune din partea ambelor tabere.

"MARELE SPION" ED
Să punem datele cap la cap fiindcă diavolul stă în detalii. Edward Joseph zis "Ed" cu numele de familie Snowden. Născut în 21 iunie 1983. Are acum 30 de ani. Conform biografiei sale oficiale ar fi intrat în 2004 în trupele speciale ale Armatei Americane. Mai apoi, ar fi ajuns în NSA. În 2007, spune Snowden, ar fi fost trimis de CIA să se ocupe de computerele Misiunii Diplomatice americane la Geneva. La aceea vreme, Snowden ar fi fost reținut că ar fi furnizat informații despre sistemul bancar elvețian. În 2009, Snowden părăsește oficial CIA. Și ajunge la compania de computere DELL, mai apoi în Japonia, de unde ar fi avut acces la date privind cele mai sensibile date ale serviciilor secrete americane, spune tot el.


Deci ăsta e personajul. Folosind cum s-ar spune datele clientului să explicăm. Snowden reusește să intre în 2-3 ani în serviciile secrete americane și imediat să preia și controlul total al serviciilor de date, adică Mata Hari e o ageamie. Evident, Snowden se adresează unor guguștiuci. Sau, mai bine zis, îi ia pe unii de proști. Pe românește, Ed prinde un post la 21 de ani în Marină. Mai apoi un post în NSA/CIA. Stă încă un an acolo și pleacă cu toată arhiva CIA.


Credulii, anti-americanii, pot crede orice. Specialiștii în servicii secrete probabil că râd de se prăpădesc de cum poate fi manipulată opinia publică. Pentru cine a făcut cel puțin Armata în România e destul de clar că a avea acces în 2-3 ani la informații TOP SECRET e o minciună cât Casa Poporului. Poți prinde indirect, din întâmplare, un pont, acces la documente total NICIODATĂ. Fiindcă în orice țară din lumea asta sunt niște filtre, niște grade de siguranță pe care un trecător pe acolo timp de 2-3 ani nu poate să le afle. Și atunci întrebarea legitimă este cine e, de fapt, în spatele lui Snowden? Rușii îl folosesc, dar cine e SFORARUL?

 

EDITORIAL

Afacerea „incineratorul”

Afacerea „incineratorul”

  Afacerea „incineratorul” este o poveste urâtă, în spatele căreia se află interese mari, oameni im­portanți și, mai ales, bani. Mulți bani, pe care personaje lipsite de scrupule vor să-i facă pe sănătatea și chiar viața giur­giuvenilor. Noi am plecat pe firul ei, plecând de la prima locație &ici ...

STIRI RECENTE

FACEBOOK

ARHIVA

NEWSLETTER

Introduceti emailul dvs. mai jos pentru a primi ultimele stiri de pe site-ul Ziarulatac.ro

A.B.A. ACCOUNTING
19:14
BREAKING NEWS:

„Atac la persoană” atacă din nou