Comisarul Chiurciu în slujba lui Sorin Stănescu?

Constantin Georgescu, 3 iunie 2013, Ora 00:00

  • print
  • |
comisarul-chiurciu-in-slujba-lui-sorin-stanescu-31209-1.jpg

Despre modul în care acționează grupurile de interese cu ramificații în zona justiției, ATAC v-a prezeentat nenumărate exemple. În numărul trecut vă promiteam că vom dezvălui o altă parte a caracatiței economico-financiaro-penale din cazul pe care îl urmărim de luni de zile.

Spre surprinderea noastră, fiecare pas pe care îl facem în ancheta noastră jurnalistică descoperă noi și noi persoane implicate, reprezentanți ai altor instituții ale statului care abuzează de funcțiile deținute, pentru a obține foloase nemeritate.

De această dată, vă prezentăm, în mod succint, brațul „înarmat" al grupului ce gravitează în jurul afacerii de zeci de milioane de euro, pe care statul român le-a pierdut în cazul Vitifam vs. A&S International + ADS + procurori + judecători + polițiști + înalți funcționari ai statului, urmând ca în numerele viitoare să dezvoltăm toate aceste legături, în scopul de a face lumină în acest dosar, unul reprezentativ pentru societatea românească actuală.

Polițist-adjectiv

Chiar dacă într-un asemenea caz se implică nume grele de la București, din vârful Înaltei Curți de Casație și Justiție sau din CSM, procurori de top și judecători așișderea, fără componenta "lucrativă", care acționează la nivel local, lucrurile sunt mult mai greu de făcut. Aceasta a fost deducția logică ce ne-a făcut să vedem cum stau lucrurile pe teren, departe de încăperile sobre și impersonale ale sălilor de judecată.

Prin urmare, nu ar fi trebuit să ne mire ce ne-a fost dat să aflăm: un polițist cu grad înalt, de comisar, care nu se jenează să se recomande drept reprezentant legal al unei societăți comerciale, care amenință angajații, ba chiar și patronul celeilalte societăți din acest dosar, un polițist care exercită presiuni asupra subordonaților săi, dar și asupra unor angajați ai statului, pentru a înclina, abuziv, balanța dreptății în partea pe care el și-o dorește. Cel puțin, așa reiese din declarațiile, oficiale, ale unor persoane, așa cum puteți vedea în rândurile următoare.

Nu ar fi trebuit să ne mire nici faptul că - vai, ce coincidență - fratele polițistului respectiv era angajat al A&S Internațional 2000, fapt care reprezintă, clar ca lumina zilei, că avem de-a face cu un ditamai conflictul de interese.

Nu în ultimul rând, descoperim că același polițist s-a ocupat și de dosarele unui alt personaj „vestit", Cristina Gyemant, fost director cu privatizarea în Ministerul Agriculturii, care s-a ocupat direct de controversata privatizare a Institutului Pasteur. Pentru această faptă de vitejie s-a ales cu un dosar penal. Ulterior, a devenit angajata lui Sorin Stănescu. Același Sorin Stănescu ce a câștigat alte milioane din afacerea Pasteur, în defavoarea statului român. Același Sorin Stănescu ce deține și A&S Internațional 2000, societatea protejată prin orice mijloace de către polițistul nostru, Gheorghe Chiurciu. Cercul se închide, încă o dată. Iar vechea poveste, cu probabilitatea existenței unei coincidențe, nici nu poate fi luată în calcul.

Nu ar fi trebuit să ne mire toate acestea, dar ne miră, pentru că guvernanții noștri susțin că trăim într-un stat de drept. Și încă în unul funcțional. Prin urmare, vom limpezi, pas cu pas, toate aceste „coincidențe".

Și, pentru a vă familiariza cu datele problemei, în acest număr ne rezumăm la a vă prezenta fragmente dintr-o sesizare trimisă, în 2011, Direcției de Investigare a Fraudelor din Inspectoratul General al Poliției, de către reprezentanții Agrofam Group.

Atenție, Poliția!

„Începând cu anul 2004, grupul de firme Agrofam a avut o serie de litigii comerciale cu SC A&S INTERNAŢIONAL 2000 Bucureşti, al cărui administrator este dl. Stănescu Paul Sorin. În diverse ocazii, dl. Stănescu Sorin a fost însoţit de dl. comisar Chiurciu Gheorghe, acesta prezentându-se se ca asociat la SC A&S Internaţional 2000.

Relaţiile de prietenie între administratorul SC A&S Internaţional 2000 SRL şi comisarul Chiurciu Gheorghe se datorează faptului că fratele acestuia, Chiurciu Florin, a fost angajat la SC A&S Internaţional 2000 SRL.

S-a deplasat, deasemenea, în teritoriu, pe suprafeţele ce le deţinem în concesiune pe raza comunei Borcea, județul Călăraşi şi Stelnica, jud. Ialomiţa, având discuţii cu salariaţii noştri pe care i-a ameninţat cu poziţia înaltă ce o deţine în Ministerul de Interne, proferând cuvinte jignitoare la adresa activităţii societăţii, cât şi a mea, personal.

În unele cazuri a intervenit la organele de poliţie ale judeţelor Călăraşi şi Ialomiţa, judeţe pe raza căruia ne desfăşurăm activitatea, efectuând presiuni asupra lucrătorilor de poliţie în sensul soluţionării cauzelor în favoarea SC A&S INTERNAŢIONAL 2000 Bucureşti, solicitând, de asemenea, prin presiuni, efectuarea de controale privind activitatea societăţilor din grupul Agrofam.

Am fost, de asemenea, contactat telefonic şi ameninţat de dl. comisar Chiurciu Gheorghe cu unele măsuri ce le va întreprinde, deşi erau fapte ce reprezintă litigii comerciale în care instanţele de judecată au pronunţat hotărâri în favoarea noastră.

Ambii fraţi, atât dl. Florin Chiurciu cât şi dl. comisar Chiurciu Gheorghe s-au prezentat ca acţionari ai SC A&S Internaţional, apărând interesele acestei societăţi privind activitatea desfăşurată în exploatarea terenului din balta Ialomiţei.

Legătura dintre SC A&S Internaţional 2000 şi dl. comisar este întărită şi de faptul că acesta s-a ocupat de-a lungul timpului de dosarele penale ale doamnei Cristina Gyemant, fost director cu privatizarea în Ministerul Agriculturii şi de mulţi ani salariată în aceeaşi firmă, SC A&S Internaţional 2000 şi care s-a ocupat inclusiv de privatizarea Institutului Pasteur, al cărui administrator este dl. Paul Stănescu, privatizare ce a fost mult mediatizată de presă.

Vă precizăm că şi organele de control din cadrul Ministerului Agriculturii au fost contactate şi influenţate de dl. comisar Chiurciu Gheorghe în soluţionarea nenumăratelor plângeri ce le-am efectuat la Ministerul Agriculturii privind abuzurile săvârşite de conducerea ADS Bucureşti împotriva societăţii noastre.

La un moment dat, conducerea ADS Bucureşti a decis aplicarea legii şi a hotărârilor judecătoreşti întocmindu-ne un contract de concesiune pe o suprafaţa de 8402 ha teren agricol ce a fost deţinuta în mod nelegal de S.C. A&S Internaţional 2000 SRL din anul 2004.

În urma acestei decizii a ADS Bucureşti, societatea A&S Internaţional a formulat o serie de plângeri penale împotriva funcţionarilor din cadrul ADS, care nu întâmplător sunt
verificate de acţionarul petentului comisar Chiurciu Gheorghe.
Cu ocazia audierilor, dl. Comisar Chiurciu a avut o atitudine subiectivă şi vădit părtinitoare în favoarea A&S Internaţional şi nu a încetat cu denigrarea la adresa grupului de firme Agrofam.

În mod concret vă sesizam că există şi un conflict de interese în soluţionarea acestor plângeri penale împotriva funcţionarilor ADS Bucureşti, iar pe parcursul audierilor, dl. comisar Chiurciu a manifestat un comportament abuziv.

Deasemenea excesul de zel în soluţionarea cauzei poate fi observat şi din prezenţa personală a dl. comisar Chiurciu Gheorghe la sediul ADS Bucureşti în data de 04.07.2011 ora 16.00, pentru înmânarea citaţiilor în vederea audierii funcţionarilor din cadrul ADS Bucureşti.

Datorită celor prezentate mai sus considerăm că dl. comisar Chiurciu nu are moralitatea şi nu îndeplineşte criteriile de obiectivitate de a soluţiona aceste plângeri penale formulate împotriva funcţionarilor ADS Bucureşti de către SC A&S Internaţional 2000 SRL şi nu reprezintă un model privind profilul unui comisar de poliţie", se arăta în sesizarea Agrofam Group.

Vom vedea, în numerele viitoare, și cum au înțeles mai-marii Poliției să-și facă datoria, dar și cum funcționa acest grup, situat la „nivelul II".

 

EDITORIAL

Atac la prostie si incompetenta

Atac la prostie si incompetenta

Atac la prostie si incompetenta De ce acest titlu de ziar, care, la o apreciere superficială, ar putea lăsa impresia că încalcă deontologia profesională. Deontologia jurnalistică. Nu ai voie să ataci persoane. Nimic  însă mai fals. Dimpotrivă! Publicaţia  relanseze presa adevărată, presa de informaţie şi atitudine, p ...

STIRI RECENTE

FACEBOOK

ARHIVA

NEWSLETTER

Introduceti emailul dvs. mai jos pentru a primi ultimele stiri de pe site-ul Ziarulatac.ro

A.B.A. ACCOUNTING
03:15
BREAKING NEWS:

„Atac la persoană” atacă din nou