Funcţionari ADS, cercetaţi pentru corupţie

Ziarul Atac, 30 septembrie 2012, Ora 19:18

  • print
  • |
functionari-ads-cercetati-pentru-coruptie-27630-1.jpeg

Aşa cum scriam în numărul trecut al ziarului ATAC, Agenţia Domeniilor Statului este un sat fără câini.

De această dată vă prezentăm noi probe că în această instituţie foarte importantă, funcţionarii au format grupuri care sprijină interesele anumitor firme, păgubind astfel statul cu sume de sute de milioane de euro.

Grav este faptul că aceste grupuri de funcţionari ADS sunt sprijinite de procurori şi judecători care dau sentinţe favorabile nu celor îndreptăţiţi, ci firmelor care au relaţii cu funcţionari ADS, procurori şi judecători, cauzând astfel prejudicii incomensurabile.

Rolul AGENŢIEI DOMENIILOR STATULUI este acela de administrator al întregului pământ românesc, mai pe româneşte să vegheze cum este folosit pământul arendat, cât anume din suprafaţa totală a pământului s-a vândut, cui şi pentru ce anume.

Şi, cel mai important lucru, să urmărească cu atenţie desfăşurarea şi respectarea contractelor aflate în derulare, să încaseze banii din concesionări, închirieri etc.

Desele numiri politice în fruntea Ministerului Agriculturii reprezintă principala cauză a problemelor cauzate de diminuarea continuă a suprafeţelor de pământ aflate în proprietatea statului.

Când un ministru se schimbă îşi aduce în jurul său aşa-zişi oameni de încredere, mulţi dintre aceştia fiind străini de domeniu. Cei cu vechime în minister cunosc toate problemele, interne şi nu numai. Cunosc mecanismele de-a face bani foarte mulţi, aducând prejudicii de ordinul zecilor de milioane de euro bugetului de stat.

Mare a fost surpriza anumitor funcţionari ADS când au fost luaţi la întrebări de procurorii DNA despre abuzurile săvârşite în dosarele aflate în lucru, cât şi despre relaţiile cu reprezentanţi ai unor societăţi care au în derulare contracte de concesiune cu ADS. Nu le venea să creadă că tocmai ei, care ani de zile au executat orbeşte ordinele primite şi nu numai, pot fi cercetaţi. După schimbarea politică şi penală a unora dintre şefi, continuatori afacerilor cu iz penal au rămas unii dintre funcţionari, mai exact cei care sunt cercetaţi de către DNA, prejudiciul provocat fiind, în timp, de peste 20 de milioane de euro.

20 DE MILIOANE DE EURO - PREŢUL UNUI RECURS

În continuare vă vom prezenta un caz concret în care Mihaela Cozmaciuc, procuror în cadrul Parchetului de pe lângă Curtea de Apel Bucureşti, atacă cu recurs o hotărâre a Curţii de Apel Bucureşti, aducând în timp un prejudiciu statului de peste 20 milioane de euro.

În numerele viitoare, vom prezenta alte dezvăluiri incriminatorii.

 

 

 

EDITORIAL

Afacerea „incineratorul”

Afacerea „incineratorul”

  Afacerea „incineratorul” este o poveste urâtă, în spatele căreia se află interese mari, oameni im­portanți și, mai ales, bani. Mulți bani, pe care personaje lipsite de scrupule vor să-i facă pe sănătatea și chiar viața giur­giuvenilor. Noi am plecat pe firul ei, plecând de la prima locație &ici ...

STIRI RECENTE

FACEBOOK

ARHIVA

NEWSLETTER

Introduceti emailul dvs. mai jos pentru a primi ultimele stiri de pe site-ul Ziarulatac.ro

A.B.A. ACCOUNTING
16:38
BREAKING NEWS:

„Atac la persoană” atacă din nou