Funcţionarii ADS vs. justiţie

Ziarul Atac, 28 octombrie 2012, Ora 20:49

  • print
  • |
functionarii-ads-vs-justitie-27832-1.jpg

ADS naţionalizează titlurile unei firme private * Statul preferă să plătească 1,8 milioane lei, decât să pună în executare o hotărâre judecătorească definitivă şi irevocabilă

Agenţia Domeniilor Statului, mai cunoscută ca ADS reprezintă, după cum îi spune şi numele, proprietăţi şi interese ale statului român. De aceea, abuzurile ADS sunt percepute drept abuzuri ale statului român. În condiţiile în care acesta din urmă pierde procese pe bandă rulantă la instanţele internaţionale, este aproape de neconceput să vezi cum reprezentanţii ADS continuă să-şi facă de cap, fără să ţină cont de nimic. Nici de contractele comerciale, nici de hotărârile judecătoreşti şi nici de legile în vigoare.

Mai nou, ADS a început să vândă şi bunuri aparţinând unor societăţi comerciale private. Astfel, S.C. VITIFAM S.R.L., cu sediul în Ialomiţa, prin administratorul POIENARU ŞTEFAN, a făcut o CERERE DE RESTITUIRE A BUNURILOR PROPRIETATE PRIVATĂ A SC VITIFAM SRL ŞI CONCESIONATE ABUZIV UNOR TERŢI de către AGENŢIA DOMENIILOR STATULUI prin actul adiţional încheiat la contractul de concesiune nr. 10/2004, respectiv suprafaţa de 385,63 ha teren neagricol din care: construcţii şi instalaţii zootehnice 131.18 ha, ape 25,96 ha, drumuri tehnologice şi de exploatare 72,61 ha şi terenuri neproductive care pot fi amenajate şi folosite pentru producţia agricolă, 155.88 ha teren neagricol, proprietatea SC VITIFAM SRL la momentul încheierii acestui contract.

Aceste active au fost deţinute de către SC Agrozootehnica SA Stelnica - societate ce a intrat în faliment sub incidenţa Legii nr. 64/1995, procedură în cadrul căreia judecătorul sindic a aprobat vânzarea în bloc a bunurilor debitoarei, prin negociere directă.

Ca urmare a acestui fapt, la data de 10.12.2004, lichidatorul judiciar a apreciat ca fiind cea mai bună ofertă cea prezentată de VITIFAM, sens în care s-a încheiat un proces verbal, după care s-a stabilit termen pentru achitarea integrală a activelor.

După finalizarea procedurilor, Agrozootehnica SA Stelnica şi VITIFAM au încheiat contractul de vânzare-cumpărare cu nr. 96/15 martie 2004 şi nr. 2/2004, VITIFAM dobândind astfel dreptul de proprietate asupra bunurilor aparţinând Agrozootenica Stelnica - imobile reprezentând construcţii - sediu central, ferme component, amenajări de terenuri, sisteme de irigaţii, etc.

Ulterior, VITIFAM a dobândit de la SC AGROZOOTEHNICA SA STELNICA şi dreptul de proprietate asupra terenului în suprafaţă de 290.652,35 mp situat în extravilanul localităţii Stelnica, teren aferent construcţiilor vândute prin contractul 96, mai sus menţionat.

ADS nu ia în seamă justiţia din România

Prin cererea înregistrată la Tribunalul Ialomiţa sub nr. 359/13 iulie 2005, ADS a solicitat în contradictoriu cu pârâtele SC AGROZOOTEHNICA SA Stelnica - prin lichidator judiciar SC EUROEXPERT SA SLOBOZIA - şi VITIFAM, constatarea nulităţii absolute a contractului de vânzare cumpărare nr. 96 din 15 martie 2004.

Prin decizia nr. 2330 pronunţată de către înalta Curte de Casaţie şi Justiţie la data de 13 iunie 2007 în dosarul nr. 35286/2/2005, a fost respins recursul formulat de către ADS, precum şi cererea de intervenţie accesorie formulată de către SC A&S INTERNAŢIONAL 2000 SRL, cu consecinţa firească a menţinerii sentinţei de fond şi a deciziei pronunţate în apel, hotărâri judecătoreşti prin care s-o respins cererea ADS de constatare o nulităţii contractului de vânzare cumpărare nr. 96/15 martie 2004.

Aşadar, dreptul de proprietate al VITIFAM asupra acestor active a fost consolidat şi prin hotărârea definitivă şi irevocabilă pronunţată de către înalta Curte de Casaţie şi Justiţie amintită mai sus.

Cu toate că ADS a fost notificată cu privire la dreptul de proprietate al VITIFAM asupra activelor fostei SC AGROZOOTEHNICA STELNICA SA, aceasta încheie un contract de concesiune cu privire la terenul aferent acestor active. Trecând peste calitatea VITIFAM de a concesiona terenul aferent activelor cumpărate (Legea nr. 249/2003 dată în completarea Legii nr. 268/2001), ADS, cu bună ştiinţă, încheie cu SC A&S INTERNAŢIONAL 2000 SRL un contract de concesiune cu privire la suprafaţa de teren aferentă acestor active.

Trecând peste legalitatea îndoielnică a acestui contract care face obiectul altor dosare pe rolul instanţelor de judecată, ADS concesionează SC A&S INTERNAŢIONAL 2000 SRL şi parte din bunurile proprietatea VITIFAM, bunuri fără de care terenul nu se putea exploata în bune condiţii. Printre activele adjudecate se găsesc o serie de instalaţii, sisteme de irigaţii şi instalaţii anexe - devenite bunuri imobile prin destinaţie, fiind evident faptul că terenul nu poate fi exploatat în lipsa acestei infrastructuri.

Astfel, ADS, cu rea credinţă, a încheiat actul adiţional nr. 1/05.06.2007 la contractul de concesiune nr. 10/2004, incluzând în contract şi bunuri proprietatea VITIFAM, aspect care rezultă şi din adresa nr. 83/18.12.1003 remisă de VITIFAM către Agenţia Domeniilor Statului.

Astfel, potrivit contractului de vânzare cumpărare nr. 96/2004, VITIFAM a devenit proprietară asupra terenului în suprafaţă de 385,63 ha teren neagricol din care: construcţii şi instalaţii zootehnice 131,18 ha, ape 25,96 ha, drumuri tehnologice şi de exploatare, 72,61 ha şi terenuri neproductive care pot fi amenajate şi folosite pentru producţia agricolă, 155,88 ha teren neagricol.

Aceste bunuri nu au putut fi folosite de către VITIFAM datorită încheierii frauduloase a actului adiţional la contractul de concesiune nr. 10/2004 încheiat între ADS şi SC A&S INTERNAŢIONAL 2000 SRL, act prin care ADS da în concesiune bunurile proprietatea VITIFAM.

Acest act adiţional a fost întocmit cu rea credinţă de ambele părţi contractante, în cunoştinţă de cauză (dovada făcând-o notificările şi comunicările făcute de VITIFAM către ADS şi SC A &S INTERNAŢIONAL 2000 SRL), fiind un caz clasic de nulitate absolută fundamentată pe cauza ilicită şi imorală.

 

 

 

EDITORIAL

Atac la prostie si incompetenta

Atac la prostie si incompetenta

Atac la prostie si incompetenta De ce acest titlu de ziar, care, la o apreciere superficială, ar putea lăsa impresia că încalcă deontologia profesională. Deontologia jurnalistică. Nu ai voie să ataci persoane. Nimic  însă mai fals. Dimpotrivă! Publicaţia  relanseze presa adevărată, presa de informaţie şi atitudine, p ...

STIRI RECENTE

FACEBOOK

ARHIVA

NEWSLETTER

Introduceti emailul dvs. mai jos pentru a primi ultimele stiri de pe site-ul Ziarulatac.ro

A.B.A. ACCOUNTING
10:49
BREAKING NEWS:

„Atac la persoană” atacă din nou